Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Εύθραυστη η κατάσταση στην Ελλάδα – Η κρίση έφτασε και στη Γαλλία

Η αναστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι ορατή, όμως η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί και ανά πάσα στιγμή μπορεί και πάλι να αλλάξει.

Αυτό υποστηρίζει η Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Μαρία Δαμανάκη αποδίδοντας το γεγονός αυτό στο ότι η Ευρώπη γενικότερα έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι η κρίση πλέον δεν είναι θέμα του Νότου, αλλά αγγίζει και χώρες του πυρήνα του ευρώ, όπως τη Γαλλία,

η οποία μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα είχε χάσει το «ΑΑΑ» στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 η κ. Δαμανάκη επισήμανε ότι έχει πλέον γίνει αντιληπτό με μεγάλη καθυστέρηση ότι μόνο με τη λιτότητα δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη, ιδίως για την Ελλάδα.

«Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι κόπηκαν μισθοί και συντάξεις και ότι εκεί εξαντλείται η όλη προσπάθεια. Υπό την έννοια αυτή η μείωση του δημόσιου τομέα και των ιδιωτικοποιήσεων έχουν κατά κάποιο τρόπο αποκτήσει και μια συμβολική σημασία» υπογράμμισε.

Σχετικά με τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου για απολύσεις στο Δημόσιο, μετέφερε την αίσθηση που υπάρχει στην Ευρώπη ότι η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να πάρει συντεταγμένα μέτρα, ώστε να ελέγξει τον δημόσιο τομέα.

«Επειδή είμαστε ένα μεγάλο χωριό, όλα είναι γνωστά. Και η άποψη ότι θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε χωρίς να περάσουμε από τα επώδυνα μέτρα δεν μπορεί να σταθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα