Μας “γειώνει” ο Η.Μόσιαλος: Προτείνει μέτρα και τον Μάιο, να μην ανοίξουν τα σχολεία!

23:12 6/4/2020 - Πηγή: BankWars

Μας “γειώνει” με τα όσα είπε απόψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος.

Εξαιρετικά επιφυλακτικός για το άνοιγμα των σχολείων.  «Προσωπικά, θα ήμουν
πολύ διστακτικός για το άνοιγμα των σχολείων όταν αρθούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας» τόνισε χαρακτηριστικά«Αν αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων, αυτό θα έπρεπε να γίνει για την τελευταία τάξη και με μοντέλο “ζωνών διδασκαλίας”, να μην γυρίσουν όλοι οι μαθητές» εξήγησε ο καθηγητής, παραδεχόμενος πως αναμφίβολα όλο αυτό θα δημιουργήσει ζήτημα, το οποίο πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση, αναφορικά με τον θεσμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

«Με βάση την εμπειρία της Κίνας, πρέπει να εντείνεις τα μέτρα για δέκα με 12 εβδομάδες από την στιγμή που τα πήρες», δήλωσε.

“Με βάση την εμπειρία της Κίνας, πρέπει να εντείνεις τα μέτρα για δέκα με 12 εβδομάδες από την στιγμή που τα πήρες, για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα την επόμενη μέρα”

Αναφερόμενος, τέλος, στην πρόταση του να αγοράσουν από κοινού οι ευρωπαϊκές χώρες τις πατέντες από μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες για εμβόλια και για τεστ, τόνισε: «Θέσαμε το θέμα με πολύ μεγάλη σαφήνεια. Με αυτό τον τρόπο θα υπήρχε η δυνατότητα να οργανωθεί μια μαζική παραγωγή, η οποία θα επέτρεπε ταυτόχρονα ευρεία διανομή, που θα ανέκοπτε την πανδημία και συνακόλουθα τις οικονομικές της επιπτώσεις στον κόσμο».

Σχολιάζοντας τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο καθηγητής συμφώνησε πως είναι σε κάθε περίπτωση ενθαρρυντικά, συμπληρώνοντας ότι πιστεύει πως πιο ασφαλής δείκτης είναι ο χρόνος διπλασιασμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων, αυτών που εισήχθησαν σε ΜΕΘ.

«Αυτά τα στοιχεία θα αρχίσουν να βγαίνουν το επόμενο διάστημα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι αυτό που έχει συμβεί πριν από δύο εβδομάδες» είπε και διευκρρίνισε: «Αν δούμε ότι αυτός ο χρόνος επιμηκύνεται, δηλαδή παίρνει διπλάσιο χρόνο για να δούμε διπλάσια περιστατικά θανάτων ή εισαγωγών σε ΜΕΘ, αυτό θα είναι μια καλή ένδειξη για το πού πηγαίνει η χώρα μας. Επομένως, πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες».

«Μην ξεχνάμε πως αυτά που βλέπουμε ως περιστατικά, είναι όσοι έχουν συμπτώματα και πάνε και κάνουν το τεστ. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, οι οποίοι έχουν μείνει στο σπίτι με ελαφρά συμπτώματα ή πιο βαριά, αλλά δεν έκαναν το τεστ» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα