Μεγάλη η ανταπόκριση των προσκεκλημένων στελεχών στην πρόσκληση του Νίκου Νικολόπουλου

Μεγάλη η ανταπόκριση των προσκεκλημένων στελεχών στην πρόσκληση του Νίκου Νικολόπουλου στην συνάντηση σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Πάτρας.  Ο χώρος όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετός να χωρέσουν όλοι  και εν τέλει αρκετοί την αναγκάστηκαν να την παρακολουθήσουν όρθιοι.

Διακρίναμε πολλά στελέχη της ΔΑΚΕ του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες, μέλη και στελέχη της ΟΝΝΕΔ, παράγοντες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Τοπικής

Αυτοδιοίκησης, μέλη του Επιμελητηρίου και βέβαια πολλούς φίλους και συντρόφους του Νίκου.

Εκείνο που ήταν εντυπωσιακό ήταν το πάθος που συνείχε τους συμμετέχοντες. Πάθος που δεν φάνηκε μόνον από τις αντιδράσεις τους όταν μιλούσε ο Νϊκος Νικολόπουλος, αλλά και από τις δικές τους τοποθετήσεις στο δεύτερο μέρος της συγκέντρωσης και τους διαλόγους που αναπτύχθηκαν.

Περιμέναμε ότι τουλάχιστον όσοι από αυτούς τοποθετήθηκαν θα αναφέρονταν,   αποκλειστικά σχεδόν στο θέμα της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής τους και στη μείωση του εισοδήματός τους.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν συνέβη, τουλάχιστον στον βαθμό που εμείς πιστεύαμε ότι θα συμβεί. Βεβαίως υπήρξαν πολλές και έντονες αναφορές στα θέματα αυτά, αλλά εκείνο που κυριαρχούσε ήταν το πολιτικό και όχι το οικονομικό θέμα. Αυτό πυροδοτούσε αντιδράσεις και γεννούσε διαλόγους.

Το κοινό  παθιαζόταν όταν γινόταν αναφορά σε θέματα λειτουργίας του κόμματος, στην  «νομενκλατούρα» και στις χαμένες ελπίδες και υποσχέσεις. Θυμηδία προκλήθηκε και σατυρικά  σχόλια ακούστηκαν  όταν ο Νίκος Νικολόπουλος περιέγραψε το ιστορικό της συντελεσθείσας;;  διαγραφής του.

Στην ομιλία του ο Νίκος Νικολόπουλος μίλησε σχεδόν για όλα. Η κριτική του στην ηγεσία του κόμματος και στην εγκατάλειψη των προεκλογικών της δεσμεύσεων ήταν έντονη και αρκετές φορές αναγκάστηκε να διακόψει από τα εμβόλιμα σχόλια που  υπερθεμάτιζαν, μερικές φορές και με χαρακτηρισμούς.

Ήταν φανερό ότι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει τον κλίμα της συγκέντρωσης σταθερό και να μην δημιουργούνται εξάρσεις και γενικά το κατάφερε.

Το κεντρικό μήνυμα της ομιλίας του ήταν η επιτακτική ανάγκη για την αναγέννηση της ΝΔ. Δήλωσε πιστός στην ιστορία της την ιδεολογία της αλλά και την πολιτική που εξήγγειλε στο Ζάππειο Ι, ΙΙ, και ΙΙΙ.

Δήλωσε ότι μοναδικός δρόμος για την επιβίωση του κόμματος αλλά και για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η ΝΔ να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κόμμα κατά τα πρότυπα των μεγάλων Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης, προσαρμοσμένο στα δικά μας δεδομένα και ιδιαιτερότητες.

Έδωσε πολλά παραδείγματα θεσμών και λειτουργίας του κόμματος που οραματίζεται. Αναφέρθηκε σε επαφές που και συζητήσεις που έχει ήδη κάνει σε όλη την Ελλάδα, στην θερμή ανταπόκριση που συνάντησε και  ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη δημιουργηθεί οι πρώτοι πυρήνες   του κινήματος Αναγέννησης.

Ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάει για ένα κόμμα μέσα στο κόμμα, αλλά για την σύνθεση και συνεργασία πολιτών, φίλων  και στελεχών του κόμματος με στόχο την συνέχιση της ύπαρξης της ΝΔ ω

Keywords
Τυχαία Θέματα