Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Διεύρυναν τα χθεσινά κέρδη οι  περισσότερες αγορές της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας ανέκαμψαν στη Wall Street και οι επενδυτές αξιολογούν τα έκτακτα στοιχεία επιχειρηματικής δραστηριότητας από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Ινδία.

Τα στοιχεία της S&P Global δείχνουν ότι ο σύνθετος δείκτης PMI της Αυστραλίας σημείωσε υψηλό διετίας, καθώς διαμορφώθηκε στο 53,6 έναντι 53,3 του Μαρτίου.

Η Ιαπωνία

και η Ινδία κατέγραψαν επίσης ταχύτερους ρυθμούς επέκτασης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας τον Απρίλιο.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,45% μετά την ανακοίνωση του δείκτη PMI, κλείνοντας στις 7.683,5 μονάδες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κέρδισε 0,3%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 0,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας με απώλειες 0,24%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,16%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,70%, οδηγώντας τα κέρδη στην Ασία, ενώ ο CSI 300 στην ηπειρωτική Κίνα κατέγραψε πτώση 0,57%.

Στη Wall Street, οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq Composite έσπασαν και οι δύο σερί απωλειών έξι ημερών, κερδίζοντας 0,87% και 1,11% αντίστοιχα, ενώ ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,67%,

Η Nvidia, κατασκευάστρια τσιπ και τεχνητής νοημοσύνης ενισχύθηκε κατά  4,4%, ανακάμπτοντας από ένα sell off σχεδόν 14% την περασμένη εβδομάδα, το χειρότερο από τον Σεπτέμβριο του 2022. H Arm Holdings ανέκαμψε επίσης κατά σχεδόν 7% τη Δευτέρα.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού υποχώρησαν μετά τη δήλωση του Ιράν ότι δεν θα κλιμακώσει τη σύγκρουση με το Ισραήλ. Οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να συμβάλουν στον πληθωρισμό, οδηγώντας την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αναβάλει τη μείωση των επιτοκίων.

Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-sta-asiatika-chrimatistiria-84.htm
Τυχαία Θέματα