Ναυάγιο «RAPTOR»: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για επιζώντες, στο μικροσκόπιο το φορτίο και ο προορισμός του

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων ναυτικών του φορτηγού πλοίου «RAPTOR», το οποίο ναυάγησε την Κυριακή ανοιχτά της Λέσβου, εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα ένας ναυτικός να χάσει τη ζωή του. Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο βρίσκεται η ταυτότητα του πλοίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και καιρό το «RAPTOR» βρισκόταν στο ραντάρ της ΕΥΠ. Μάλιστα, το γεγονός ότι το πλήρωμα δεν ζήτησε τη βοήθεια των Αρχών εντείνει τις υποψίες για μεταφορά παράνομου φορτίου. Επιπλέον, φαίνεται ότι το πλοίο δεν πληρούσε

όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας και δεν συμμορφωνόταν με τους εκάστοτε κανόνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της ΕΥΠ είχε μπει εδώ και αρκετό καιρό το συγκεκριμένο πλοίο, καθώς είχε βεβαρημένο παρελθόν και είχε διαπιστωθεί από τα έγγραφά του ότι υπήρχαν παρατυπίες με αποτέλεσμα να είναι καταχωρισμένο στη «μαύρη λίστα» διεθνών Αρχών ελέγχου. Το φορτίο που μπορεί να είχε το πλοίο είναι η αιτία για την οποία η ΕΥΠ ασχολείται με την υπόθεση, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και στο δρομολόγιό του πλοίου. κυρίως μάλιστα στον πραγματικό προορισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο εξέπεμψε σήμα βοήθειας το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης. Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Στην περιοχή έφτασαν πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία και τρία σκάφη του Λιμενικού, ενώ πέταξαν άμεσα ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Στις επιχειρήσεις των ελικοπτέρων διασώθηκε ένας μηχανκός, ενώ έχει βρεθεί νεκρός ο Αιγύπτιος ναύτης, ο οποίος και ταυτοποιήθηκε.

Στο πλοίο «RAPTOR» επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Keywords
Αναζητήσεις
navagio-raptor-ligostevoun-oi-elpides-gia-epizontes-sto-mikroskopio-to-fortio-kai-o-proorismos-tou.htm
Τυχαία Θέματα