Νέα συλλαλητήρια φοιτητών σήμερα Πέμπτη κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Σε νέο συλλαλητήριο προχωρούν σήμερα Πέμπτη σε πολλές πόλεις της χώρας φοιτητές και φοιτήτριες, ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει -μεταξύ άλλων- την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ συνεχίζονται για έβδομη εβδομάδα οι καταλήψεις σε ορισμένες σχολές.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις τους, εκφράζουν την εναντίωσή τους για την ισοτίμηση των πτυχίων του δημοσίου πανεπιστημίου με αυτά των ιδιωτικών και ανησυχούν πως θα δημιουργηθούν απόφοιτοι «δύο ταχυτήτων».

Στην Αθήνα

έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και την ίδια ώρα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε Ιωάννινα.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, αλλά και η ΠΟΣΔΕΠ.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανακοίνωση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων εξέδωσε και η Σύνοδος Πρυτάνεων, η οποία επισημαίνει ότι συνεχίζει να υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης και θεωρεί ότι οποιαδήποτε σημαντική μεταβολή πρέπει να γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον που υπαγορεύεται από τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. «Η Σύνοδος δηλώνει σθεναρά ότι το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να εκφράζει τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και υπενθυμίζει την ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης και του ανθρώπινου δυναμικού» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Αναζητήσεις
nea-syllalitiria-foititon-simera-pebti-kata-ton-mi-kratikon-panepistimion.htm
Τυχαία Θέματα