newmoney.gr: Τουρκολιάς: Δεν πουλάμε τη Finansbank

09:45 7/2/2013 - Πηγή: BankWars

Υψηλοί αξιωματούχοι της Εθνικής αναφερόμενοι στο θέμα της φημολογούμενης πώλησης της τούρκικης θυγατρικής Finasbank τονίζουν ότι: «Η Εθνική παραμένει παγερά αδιάφορη για την οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την Finasbank. Προς το παρόν δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε καμία κουβέντα για την πώληση της».

Οι επισημάνσεις αυτές γίνονται τις τελευταίες ώρες με αφορμή δημοσιεύματα κυρίως τούρκικων εφημερίδων που αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την Finasbank από την Emirates Bank .Ακόμα και το Bloomberg

επανέφερε προ ημερών το θέμα της Qatar National Bank (QNB) , που αναζητά την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού σε τουρκική τράπεζα αναμένεται να ενδιαφερθεί για τη Finansbank. Βέβαια τις τελευταίες εβδομάδες η QNB βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά του 75% της Alternatifbank.

Η τούρκικη «Vatan» φέρει την Emirates Bank, τη μεγαλύτερη σε ενεργητικό τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, να ενδιαφέρεται για τη Finansbank, όπως και την επίσης τουρκική Τekstilbank.

Η Finansbank παραμένει ελκυστική ειδικά για αραβικές τράπεζες που επιδιώκουν επέκταση στην αγορά της Τουρκίας. Η θυγατρική της Εθνικής αποτελεί σοβαρή περίπτωση λόγω του μεγέθους και των προοπτικών της και με βάση το σχεδιασμό της μητρικής να πωλήσει ποσοστό αν κριθεί ότι είναι επωφελές για τον όμιλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα