ΝΗΣΟΙ ΚΕΙΜΑΝ: ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΩΧ…ΩΧ…ΩΧ…

Ο φορολογικός Παράδεισος για πολλούς έχοντες και κατέχοντες, πάει να γίνει…Κόλαση! Στο υπουργείο Εξωτερικών έχει διαβιβαστεί από τη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών η μονογραφημένη Συμφωνία Ελλάδας – Νήσων Κέιμαν για την ανταλλαγή πληροφοριών σε φορολογικά θέματα, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Το

έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη για την ανάγκη σύναψης διμερούς συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος με τις Νήσους Κέιμαν. Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, «μεταξύ Ελλάδας-Νήσων Κέιμαν έχει μονογραφηθεί Συμφωνία για την ανταλλαγή πληροφοριών σε φορολογικά θέματα. Το κείμενο της Συμφωνίας μονογραφήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Φόρουμ για την ανταλλαγή πληροφοριών, το Σεπτέμβριο του 2010 στη Σιγκαπούρη».
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει επίσης ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει διαβιβάσει τη συμφωνία αυτή στο υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να προωθηθεί για επίσημη υπογραφή μέσω της αρμόδιας Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα