ΟΔΔΗΧ: Έως 10 δισ. ευρώ θα αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές το 2024

Έως 10 δισ. ευρώ σκοπεύει να αντλήσει η Ελλάδα από τις αγορές χρέους το 2024 μέσω έκδοσης βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ομολόγων, ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης, πρόκειται να προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή δόσεων από τα δάνεια που επίσημου τομέα και σε αποπληρωμές χρέους 12 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων είναι από έντοκα

γραμμάτια και δάνεια του επίσημου τομέα.

Οι συνολικές δανειακές ανάγκες θα φτάσουν τα 18,9 δισ. ευρώ, το Δημόσιο θα καταβάλει 5,4 δισ. ευρώ για χρεολύσια, 4,8 δισ. ευρώ για τόκους.

Επίσης, προσβλέπει σε έσοδα 4,1 δισ. ευρώ από διάφορες πηγές, όπως Ταμείο Ανάκαμψης, και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και μείωση των ταμειακών διαθέσιμων κατά 3,62 δισ. ευρώ.

Η αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τους οίκους αξιολόγησης Fitch Ratings και S&P Global Ratings στα τέλη του έτους άνοιξε την πόρτα σε μια επενδυτική δεξαμενή πολλών δισεκατομμυρίων για τα ομόλογα της χώρας, καθώς σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα μετά από μια δεκαετή κρίση χρέους. Με την οικονομία της να αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα παραμείνει προσηλωμένη σε μια πορεία δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Keywords
Αναζητήσεις
oddich-eos-10-dis-evro-tha-antlisei-i-ellada-apo-tis-agores-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα