Οι αποφάσεις του “βουνού” και το “μπέρδεμα” δεξιάς-αριστεράς – Μερίσματα ΕΤΕ-Eurobank- Ευτυχές 2023 για τους servicers;

Καλή σας ημέρα

Πάει, έναν δεξιό – κεντροδεξιό Αρχηγό κόμματος είχαμε, τον Μητσοτάκη και τον χάσαμε. Μοιράζει επιδόματα, επιδοτεί αγορές τροφίμων, αυξάνει συντάξεις, παίρνει υπερκέρδη από τα διυλιστήρια Λάτση-Βαρδινογάννη και ανακοινώνει πως θα πάρει αποφάσεις …στα βουνά του Μετσόβου.

Πόσες άλλες αποδείξεις θέλετε για να πεισθείτε

πως ζούμε σε χώρα με κυβέρνηση …αριστεράς;

Καλά που υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ και γκρινιάζει και δεν ψηφίζει όλα αυτά τα …αριστερά.

Να δούμε και τι θα γίνει τελικά με το κόμμα “Κασιδιάρη” που φαίνεται πως έχει πάρει τα πάνω του μετά τον αχταρμά και τις αλληλοκατηγορίες των “συστημικών κομμάτων” για διάφορους λόγους και αιτίες. Κάτι ψήνεται.

Δεν θα πούμε για το ΠΑΣΟΚ, γιατί από τότε που του έλαχαν οι παρακολουθήσεις και η Εύα, μόνο χασούρα γράφουν τα κοντέρ. Παρεμπιπτόντως, οι Βέλγοι της αστυνομίας και της εισαγγελίας, λένε πως την υπόθεση την “έδεσαν” μετά από παρακολουθήσεις που έκαναν από το 2021. Τώρα, πως γίνεται τις εκεί οι παρακολουθήσεις να τις θεωρούμε.. θεάρεστες γιατί μας βολεύουν κομματικά και τις εδώ να τις εξορκίζουμε, είναι ένα ερώτημα.

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Αργεντινή. Πρός επιβεβαίωση της ρήσης ο νέος είναι ωραίος (Εμπαπέ) αλλά ο παλιός είναι αλλιώς (Μέσι).

Αρκετά μας ζάλισαν τα όσα βγαίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη για το τι θα κάνει ή δεν θα κάνει το fund Ellington στην ΑΜΚ. Είπαμε εδώ και μέρες και επιμένουμε: Όλα τα έχει φροντίσει η Βρεττού. (λαική ρήση: και με ζέστη και με κρύο, βγαίνει το ταχυδρομείο)

Δεν είναι καλά τα μαντάτα από τον SSM για τη διανομή μερίσματος από ΕΤΕ και Eurobank. Τίποτα δεν έχει οριστικά τελειώσει, αλλά μάλλον πάμε για την επόμενη χρήση. Θέλουν, λέει, να αποδείξουν οι τράπεζες ότι η κερδοφορία τους δεν ήταν αποσπασματική και ευκαιριακή, αλλά μόνιμη, σταθερή και επαναλαμβανόμενη βασιζόμενη στις καθαρά τραπεζικές εργασίες και τα λειτουργικά έσοδα.

Όσον αφορά στις τραπεζικές μετοχές, ένας άνεμος υπεραισιοδοξίας που καλλιεργείται για το 2023, έχει μεν βάση, καθώς συγκριτικά με  αντίστοιχες άλλες ευρωπαικές βρίσκονται πολύ χαμηλά, αλλά παράγοντες όπως πολιτικό κλίμα, επιτόκια-ανάπτυξη και μείωση δυνατοτήτων ακόμα και των συνεπών δανειοληπτών, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν. Αστάθμητος παράγοντας και οι ιδιωτικοποιήσεις ΕΤΕ-Πειραιώς.

Εκείνο το πρόγραμμα για μικροπιστώσεις, μέχρι 25.000 ευρώ σε επιχειρήσεις μικρές, αγρότες και φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες, που και ποιοι το έχουν κρυμμένο;

Δεν είναι είδηση, είναι φήμη: Ο Άρειος Πάγος, το πιθανότερο, θα γνωμοδοτήσει υπέρ της δυνατότητας των servicers, εκπροσώπων των funds που αγόρασαν από τις τράπεζες τα δάνεια, να προχωρούν σε πλειστηριασμούς. Βέβαια, όλα αυτά πριν τις εκλογές δεν γίνονται πράξη.

Κρυπτονομίσματα: Πέφτουν, μαζί με τις μετοχές στη Wall Street, όσο η FED προσφέρει ολοένα και πιο ελκυστικά επιτόκια.  Από την αρχή του έτους, το Bitcoin έχει υποχωρήσει πάνω από 60%.

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα