Οι τράπεζες με 41 εκατ. δίνουν τη Forthnet στον Β.Μαρινάκη – Διαγράφουν 300 εκατ. χρέη(!) και κρατούν το 15% της εταιρείας

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι οι τράπεζες και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β.Μαρινάκης  βρίσκονται στην τελική ευθεία για να ολοκληρώσουν το deal “εξαγορά της Forthnet”.Σε ΜΜΕ μη προσκείμενα στον κ.Μαρινάκη δημοσιεύεται η πληροφορία ότι οι τράπεζες
απέρριψαν δύο διαδοχικές προτάσεις, η μία μάλιστα καλύτερη από αυτήν που είχε υποβάλει η πλευρά Μαρινάκη, με το πρόσχημα ότι θα «χρειαστούν χρόνο οι συζητήσεις μέχρι την τελική συμφωνία» και με τη λογική πως «οι διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία είναι πολύ προχωρημένες και σχεδόν ολοκληρωμένες».

H Duet, όπως είναι το όνομα του επενδυτικού κεφαλαίου, υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά της Forthnet, η οποία αφορούσε στο σύνολο των δανείων και των μετοχών της (300 εκατ. περίπου σε δανεισμό και 35% περίπου σε μετοχές, οπότε επιφέρει και υποχρέωση δημόσιας πρότασης για την εισηγμένη εταιρεία).

Οι πληροφορίες από ΜΜΕ προσκείμενα στον κ.Μαρινάκη, αναφέρουν ότι η εταιρεία του κ.Μαρινάκη θα μπει στη Forthnet με ποσοστό 21% από το 36% που διαθέτουν αυτή τη στιγμή οι τράπεζες.

Το ποσοστό του ενδέχεται να αυξηθεί και να φτάσει ως το 32% μέσα από τις μετατρέψιμες ομολογίες, από ομόλογα δηλαδή που μετατρέπονται σε μετοχές και τα οποία έχουν στα χέρια τους οι συστημικές τράπεζες.

Το deal, φαίνεται έξυπνα δομημένο: Με το αρχικό 21% στον Β.Μαρινάκη, εκμηδενίζονται (σχεδόν) οι πιθανότητες να “σκοντάψει” η υπόθεση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που αναμένεται να εξετάσει το θέμα, δεδομένου ότι η Forthnet έχει στο “χαρτοφυλάκιό” της τους αγώνες ποδοσφαίρου και ο κ.Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.

Το σύνολο των χρημάτων που θα καταβάλει ο επιχειρηματίας φτάνει τα 41 εκατομμύρια, ενώ οι τράπεζες θα διαγράψουν χρέη ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, οι τράπεζες θα διατηρήσουν ένα ποσοστό 15% στην εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα