Ολλανδική βόμβα – Πιθανή… μια ελεγχόμενη ελληνική έξοδος από το ευρώ

03:05 5/9/2012 - Πηγή: BankWars

Νέα δήλωση – βόμβα για την Ελλάδα στο προσκήνιο, αυτή τη φορά όχι από το συνήθη ύποπτο, τη Γερμανία, αλλά από “το συμμαχό της”, την Ολλανδία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μ. Rutte, 8 μόλις ημέρες πριν τις ολλανδικές εκλογές, μια ελεγχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανή, αλλά όχι επιθυμητή.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα
από την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει λάβει, διεμήνυσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός για να προειδοποιήσει πως “αν η Αθήνα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, τότε η έξοδός της από την Ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη”.
Ο Rutte κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να πει “ναι” σε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Κληθείς να σχολιάσει το ελληνικό αίτημα για παράταση του Μνημονίου, τόνισε: Θα συμφωνήσω στο να λάβει η Ελλάδα περισσότερο χρόνο, αρκεί αυτό να μη σημαίνει πως θα απαιτηθεί περισσότερη χρηματοδότηση.
Να σημειωθεί εδώ πως οι κρίσιμες εκλογές στην Ολλανδία θα πραγματοποιηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου…σχετικά άρθραBank of America: Η Ελλάδα αντέχει, αλλά…Deutsche Bank: Προειδοποιεί για κίνδυνο ύφεσης στην Αυστραλία το 2013Σε ναυάγιο Κινεζική επένδυση 600 εκατ. ευρώ στη ΚύπροΣε ύψος-ρεκόρ τα “τοξικά” δάνεια των ισπανικών τραπεζώνΤι μπορεί να φέρει η ρήξη Ντράγκι-BundesbankSpiegel: Αποκλιμάκωση των spreads με παρέμβαση από την ΕΚΤΕΚΤ: Εξετάζει το ενδεχόμενο πλαφόν στα επιτόκια δανεισμούΙσπανία: Να μην υπάρχει όριο στην αγορά ομολόγων από την ΕΚΤBundesbank: Επικίνδυνη η επεκτατική νομισματική πολιτική του ΔΝΤDeutsche Welle: Πραγματικός ή όχι ο διαχωρισμός Βορρά-Νότου στην Ευρώπη;
Keywords
Τυχαία Θέματα