Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο, εάν τη στηρίξουμε»

«Η Ουκρανία έχει ανάγκη από σταθερή, προβλέψιμη χρηματοδότηση που θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 αλλά και μελλοντικά» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Νταβός της Ελβετίας, υπογραμμίζοντας σαν «κίνδυνο» την «κόπωση» των Δυτικών που στηρίζουν το Κίεβο απέναντι στη ρωσική εισβολή.

«Η Ουκρανία μπορεί να νικήσει αυτόν στον πόλεμο, αλλά οφείλουμε να συνεχίσουμε να της παρέχουμε τα μέσα» προσέθεσε η πρόεδρος της Κομισιόν

και συνέχισε: «Οι Ουκρανοί έχουν ανάγκη προβλέψιμης χρηματοδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και μετά από αυτό».

Η δήλωση της Γερμανίδας προέδρου της Κομισιόν έρχεται δύο εβδομάδες πριν από την έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 1ης Φεβρουαρίου για την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο, μια βοήθεια που -υπενθυμίζεται- είχε «κολλήσει» στο βέτο της Ουγγαρίας του Βίκτορ Όρμπαν.

«Η Ρωσία δεν πέτυχε τους στρατηγικούς της στόχους… Η Ρωσία απέτυχε στο οικονομικό επίπεδο. Οι κυρώσεις απομόνωσαν την οικονομία της από τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία. Τέλος, η Ρωσία απέτυχε στο διπλωματικό επίπεδο» τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αντικρούοντας όσους μιλούν για ρωσικές επιτυχίες στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Keywords
Αναζητήσεις
oursoula-fon-nter-laien-i-oukrania-borei-na-kerdisei-ton-polemo-ean-ti-stirixoume.htm
Τυχαία Θέματα