Π. Μαρινάκης: «Θεμέλιο της δημοκρατίας η σωστή και έγκυρη ενημέρωση»

13:52 3/7/2023 - Πηγή: BankWars

Ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή, όπως είπε, να τον ορίσει σε αυτή τη θέση και δεσμευόμενος να ανταποκριθεί με όλες του τις δυνάμεις στα νέα καθήκοντά του, άρχισε την πρώτη επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών είναι θεμέλιο της δημοκρατίας και δεν πρέπει να αφήσουμε στην παραπληροφόρηση,

την ελλιπή ενημέρωση, στα fake news να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη» τόνισε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι σε αυτό τέθηκε από τον πρωθυπουργό το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης: «Στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δόθηκαν οι στόχοι ανά χαρτοφυλάκιο. Πρόκειται για 120 μεταρρυθμίσεις συνολικά, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και 959 επιχειρησιακές δράσεις σε βάθος τετραετίας».

Για τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα ο κ.Μαρινάκης επεσήμανε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το Μεταναστευτικό: «Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση. Αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη φύλαξη των συνόρων της που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης, ενώ έδωσε έμφαση στη συμβολή του Λιμενικού Σώματος που καθημερινά σώζει χιλιάδες ζωές και στη μείωση κατά 90% των μεταναστευτικών ροών προς τα ελληνικά νησιά. Διεμήνυσε πως είναι άκρως σημαντική η εξάρθρωση των κυκλωμάτων των διακινητών κάτι που πλέον αποτελεί και κοινή ευρωπαϊκή παραδοχή».

Αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, επεσήμανε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τον συνεχάρη για την επιτυχία του στις εκλογές και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμη στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας, όπως και το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο στην περιοχή.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στη σημερινή ορκωμοσία των βουλευτών και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Keywords
Αναζητήσεις
p-marinakis-themelio-tis-dimokratias-i-sosti-kai-egkyri-enimerosi.htm
Τυχαία Θέματα