ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Οι κακές επιδόσεις σε μαθηματικά και φυσική, ρίχνουν τις βάσεις σε 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο

Πτώση σε 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο λόγω των κακών επιδόσεων στα Μαθηματικά και τη Φυσική, άνοδο στο 1ο και μικρή πτώση σε 3ο και 5ο εκτιμά πως θα σημειώσουν οι φετινές βάσεις εισαγωγείς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, η οποία παράλληλα σημειώνει πως το κύριο χαρακτηριστικό των φετινών πανελλαδικών

εξετάσεων είναι οι σαφώς λιγότεροι αριστούχοι.

Εν τω μεταξύ, τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις επιδόσεις των φετινών υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά 4.651 υποψήφιοι, δηλαδή ποσοστό 5,7%, πέτυχαν βαθμολογίες μεταξύ 18 – 20 στις φετινές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Κάτω από 10 στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας έγραψε το 12,99% των υποψηφίων, στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Θεωρητικής Κατεύθυνσης το 51,89% των υποψηφίων, στο μάθημα της Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης το 26,42% των υποψηφίων και στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης το 25,81% των υποψηφίων.

Στις εξετάσεις προσήλθαν 80.958 υποψήφιοι, ενώ το 2012 είχαν προσέλθει 84.837 υποψήφιοι. Παρατηρείται, δηλαδή, μείωση σε σχέση με το 2012 της τάξης του 4,6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα