Πετρέλαιο: Οι φόβοι για ύφεση “έφαγαν” την άνοδο από τη μείωση της παραγωγής Ρωσίας και Σ.Αραβίας

05:38 4/7/2023 - Πηγή: BankWars

Μικρές απώλειες τη Δευτέρα στις διεθνείς τιμές πετρελαίου το πετρέλαιο, παρά τις ανακοινώσεις της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας  για νέες περικοπές στην παραγωγή.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την εθελοντική μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα και τον Αύγουστο.

Επίσης,

η Ρωσία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο.

Ρωσία: Μείωση των εξαγωγών πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο

Το πετρέλαιο, μετά από αυτές τις εξελίξεις σημείωνε σημαντική άνοδο, την οποία όμως “εξαφάνισαν” οι φόβοι για επερχόμενη ύφεση.

Στις ΗΠΑ δύο διαφορετικές εκθέσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα έδειξαν περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας του κλάδου. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της S&P Global υποχώρησε τον Ιούνιο για δεύτερο διαδοχικό μήνα και διαμορφώθηκε στο 46,3 από 48,4 τον Μάιο.

Σημεινώνεται ότι και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ευρωζώνη έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Ιούνιο, με τον τελικό δείκτη υπευθύνων προμηθειών HCOB PMI που καταρτίζει η S&P Global να κατρακυλά στις 43,4 μονάδες τον Ιούνιο από 44,8 μονάδες που ήταν τον Μάιο.

Το αμερικάνικο αργό παραδόσεως Αυγούστου έχασε 1,2% και έκλεισε στα 69,79 δολ. το βαρέλι.

Το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 1% στα 74,65 δολ. το βαρέλι.

Keywords
Αναζητήσεις
petrelaio-oi-fovoi-gia-yfesi-efagan-tin-anodo-apo-ti-meiosi-tis-paragogis-rosias-kai-saravias.htm
Τυχαία Θέματα