ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ – ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΞΑΔΕΛΦΕΣ

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΒΕΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ Ή ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Ι.ΔΙΩΤΗ στην υπόθεση, συνθέτουν το σκηνικό των αποκαλύψεων. Οι πάντες βάλουν κατά του πρώην υπουργού, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις (και όχι αποδείξεις), αφαίρεσε τις καρτέλες με τα συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα , καθώς ήταν και

ο πρώτος αποδέκτης της λίστας.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΞΑΔΕΛΦΕΣ

Δραστήριες δικηγόροι με συμμετοχές στα διοικητικά συμβούλια γνωστών εταιρειών, κόρες του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνταντίνου και σύζυγοι επιχειρηματιών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται σε συμβόλαια και μπίζνες εκατομμυρίων.

Αυτό είναι το προφίλ της Ελένης και της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, των δύο ξαδέλφων του πρώην «τσάρου της Οικονομίας» Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων και των συζύγων τους “σβήστηκαν” από τη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ:

-Η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, κόρη του Μιχάλη και της Τάσας Παπακωνσταντίνου, 54 χρόνων, είναι δραστήρια δικηγόρος αλλά και μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Τη θέση αυτή κατέλαβε τον Φεβρουάριο 2012 αντικαθιστώντας το μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Σπούδασε νομικά στο London School of Economics και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard.

Αφού πρώτα άσκησε για κάποιο διάστημα τη δικηγορία στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα και μαζί με την αδερφή της Μαρίνα «κληρονόμησαν» το δικηγορικό γραφείο του πατέρα της.

Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, όπως της Toyota, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, μέλος του ΔΣ της KRAFT FOOD HELLAS, μέλος του ΔΣ της S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά και μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Παντρεύτηκε με τον Συμεών Σικιαρίδη, εξειδικευμένο νομικός στο δίκαιο της εξαγοράς και συγχώνευσης εταιριών.

- Η αδελφή της, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, 52 χρόνων, είναι επίσης δικηγόρος. Και αυτή έκανε μεταπτυχιακά σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Σπούδασε στη Νομική Θράκης παντρεύτηκε με τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Ροσσώνη.

Ο τελευταίος, γόνος αστικής οικογένειας και απόφοιτος του Κολλεγίου, είναι πασίγνωστος στο χώρο των πολεμικών εξοπλισμών, καθώς εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει διάφορα ιταλικά οπλικά συστήματα, κυρίως για το Πολεμικό Ναυτικό (κανόνια και βλήματα Oto Melara).

Στην πάροδο των χρόνων αναπτύσσει φιλική σχέση με το Θόδωρο Ασημακόπουλο, παλιό επικοινωνιολόγο του Φώτη Κουβέλη και από το 2009 σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου.

”ΧΟΝΤΡΟΚΟΜMΕΝΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ, ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ”

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Έθνος» δηλώνει ότι δεν θα ήταν τόσο «ανόητος» ώστε να σβήσει κάποιον όταν ήξερε ότι υπάρχει η πρωτότυπη λίστα που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να διασταυρωθεί με τη λίστα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

Όπως είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τα αρχεία που παρέλαβε τα είχε δώσει στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη.

«Μα πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής» αναφέρει.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι «είναι υπερβολικά βολικό για όλους οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή να έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο».

Την Παρασκευή, από την Ολλανδία όπου βρίσκεται για διακοπές, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε ότι «τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με την οποία φωτογραφίζονται άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί “αλλοίωσης”».

Keywords
Τυχαία Θέματα