Πολιτική θύελλα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγή, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι κόντρες, ιδιαίτερα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτροπιασμός Κ. Παπούλια

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας, με ανακοίνωση

που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε αυτήν, ο κ. Παπούλιας αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφρασθεί με λέξεις».

Και συνεχίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο, είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται ανάληψη ευθυνών -και άμεση».

«Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική αποφασιστικότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου. Τα μέσα υφίστανται» παρατηρεί ο κ. Παπούλιας.

Και καταλήγει: «Η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό -ούτε καν μια χαραμάδα».

“Μάχη” ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ

Νέα “μάχη” ξεσπά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη του Κερατσινίου.

“Όταν ο κ. Σαμαράς από τις πρώτες εκλογές του 2012 κατήγγειλε στον ελληνικό λαό τη Χρυσή Αυγή, την ωμή βία και τη γλώσσα του μίσους, ο κ. Τσίπρας σιωπούσε. Σήμερα αποδεικνύει και πάλι την ανευθυνότητά του”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, απαντώντας στις πρότερες κατηγορίες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η δημοκρατική υπευθυνότητα απαιτεί να σταματήσει αμέσως η πολιτική της έντασης, που οδηγεί σε φαινόμενα βίας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: “Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να τη συντηρήσει. Αλλά η πολιτική της έντασης δεν θα περάσει”.«Πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής» δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι φέρει ευθύνη για την κατασκευή της θεωρίας των δύο άκρων.«Ελπίζω σήμερα να συνειδητοποιεί και ο πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια και βρίσκονται στο πλαίσιο της συμμορίας και των δολοφονικών ενεργειών» σημείωσε.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι χρειάζεται ψυχραιμία, ομαλότητα και δημοκρατική εγρήγορση. «Ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε κινδύνους. Τα σχέδια αποσταθεροποίησης ενδεχομένως να εμπεριέχουν και προβοκάτσιες».«Αρα πρέπει να απομονώσουμε όσους σχεδιάζουν να τορπιλίσουν την ομαλότητα, προκειμένου να επιβάλουν στη χώρα ένα σκοτάδι σαν αυτό που έχει ζήσει ο λαός μας. Και ακριβώς επειδή τα έχει ζήσει, πιστεύουμε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να μας τα ξαναεπιβάλλει» κατέληξε.Ευ. Βενιζέλος: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση

Το πρώτο βήμα είναι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για τις πράξεις που έχουν τελεστεί, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και πως θα υπάρξουν συμπληρώσεις. Σημείωσε ακόμα ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, ότι θα πρέπει να επιβληθούν το κράτος και η νομιμότητα και πως η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί που καλλιεργούν την ένταση και επενδύουν στη στρατηγική της βίας και έχουν ως προτεραιότητα τη βία, για να σημειώσει ότι πρέπει να διαχωρίσουμε αυτούς που καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης από εκείνους που πράττουν εγκληματικά.

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Υποστήριξε δε ότι αυτοί που καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και περιμένουν να εισπράξουν, πρέπει να καταλάβουν ότι οδηγούνται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Εκείνοι, πρόσθεσε, που πράττουν τη βία, πρέπει να αντιμετωπιστούν εισαγγελικά και ποινικά.

Ερωτηθείς εάν αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλά για εκείνους που καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης, απάντησε καταφατικά.

Το ΚΚΕΣε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ζητεί να απομονωθούν οι «θρασύδειλοι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής» και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό-λαϊκό κίνημα» τονίζει σε ανακοίνωσή του.«Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει» προσθέτει.

ΠΑΣΟΚ

«Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπογραμμίζει ότι «μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.».
«Πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών» καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και “δημοσιογράφων”, ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σα νέοι εταίροι της συγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο», αναφέρουν σε σχόλιο τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή το φονικό στην Αμφιάλη.

«Όλοι οι Έλληνες δημοκράτες οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στη μαύρη συμμαχία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοκρατική Αριστερά

«Ηταν αναμενόμενο. Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών. Το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της “θεσμικής ασφυξίας” της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών. Είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα.

Δυστυχώς αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε δελτίο Τύπου για τη δολοφονική επίθεση:

Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο - χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία. Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Όμως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια σους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Όλοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί.

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα στον τόπο δολοφονίας στο Κερατσίνι, και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη.

Ο φασισμός θα τσακιστεί.

Η Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της διαψεύδει το γεγονός και λέει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά όσων «διαδίδουν τέτοια ψεύδη».Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης, όπου πραγματοποιεί έφοδο η Αστυνομία, ο βουλευτής Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για προβοκάτσια εις βάρος του κόμματος τονίζοντας: «Δεν έχουμε να απολογηθούμε για κανέναν».Η πρώτη επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης για τη δολοφονία του 34χρονου ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος με παρέμβαση του έκανε λόγο για «τραγικό συμβάν που πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».«Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το φονικό στο Κερατσίνι.

Για «κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το φονικό στο Κερατσίνι. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς».

Keywords
θυελλα, νεα δημοκρατια, χρυση αυγη, αλέξης τσίπρας, ανεξαρτητοι ελληνες, νέα, συριζα, σαμαρας, εκλογες, τσιπρας, βενιζελος, υφιστάμενη, ΚΚΕ, δραση, ΠΑΣΟΚ, βουλη, δημαρ, ανταρσυα, διαδηλωσεις, Αντωνης Σαμαρας, δημοκρατικη συμμαχια, απεργιες σημερα, αξια, νεκρος διαδηλωτης, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, ιταλια εκλογες, αλέξης τσίπρας, μιλα, αστυνομια, αυγη, βημα, δημοκρατια, πλαισιο, φτωχεια, ψωμι, αμφιαλη, απλα, αφορμη, γεγονος, γινεται, γλωσσα, γραφεια, δυναμη, δυστυχως, δηλωσεις, δηλητηριο, δολοφονοι, δολοφονιες, εγκληματα, εγρηγορση, ειπε, ελευθερια, ευθυνη, ζωη, ζωης, ιδια, θυτες, θεωρια, κυβερνηση, κηρυγματα, κλιμα, λογο, μαξιμου, μαχαιρια, μειζον, μηνες, ναζι, νεολαια, ορια, ρητορικη, συντομα, σχεδια, σχεδιο, τιμωρια, υφιστάμενη, φασισμος, χερι, χρηστος, χρυση, ψυχραιμια, οδυνη, αφυπνιση, εφαρμογη, φυσσας, χωρα, ιδιαιτερα, μπροστα
Τυχαία Θέματα