Εισροές 1,7 δισ. ευρώ άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα στο 7μηνο 2013

Καθαρή εισροή 1,7 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2013, έναντι καθαρής εισροής 2,3 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους εμφάνισαν αύξηση 910 εκατ. ευρώ, ενώ οι άμεσες
επενδύσεις κατοίκων στο εξωτερικό εμφάνισαν μείωση (καθαρή εισροή) κατά 833 εκατ. ευρώ, η οποία αντιπροσωπεύει αποεπένδυση.
Στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου σημειώθηκε καθαρή εκροή ύψους 11,3 δισ. ευρώ, έναντι καθαρής εκροής 72,1 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012.
Ειδικότερα, καταγράφηκε εκροή κεφαλαίων λόγω της μείωσης των τοποθετήσεων μη κατοίκων σε ελληνικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, κατά 8,7 δισ. ευρώ, καθώς και σε παράγωγα, κατά 55 εκατ. ευρώ.
Επίσης, εκροή σημειώθηκε και λόγω της αύξησης των τοποθετήσεων των εγχώριων θεσμικών επενδυτών σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού κατά 3,3 δισ. ευρώ και σε παράγωγα του εξωτερικού κατά 362 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα