Πως θα κινηθεί το Χρηματιστήριο την επόμενη εβδομάδα – Τεχνική ανάλυση από την Εμπορική

17:03 5/1/2013 - Πηγή: BankWars
Το προηγούμενο πενθήμερο, ο ΓΔ κινήθηκε έντονα ανοδικά, σημειώνοντας σημαντική επιτάχυνση της ισχύουσας ανοδικής τάσης.
Τo επόμενo πενθήμερο : το ενδιαφέρον πρώτιστα εστιάζεται στη δυνατότητα διατήρησης υψηλότερα των βραχυχρόνιων στηρίξεων στις 919μ και 899μ. Αν δεν διασπαστούν καθοδικά σε ενδεχόμενη πτωτική κίνηση, θα είναι ένδειξη διατήρησης της ανοδικής δυναμικής και το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι η κίνηση σε νέα υψηλά έτους με κατεύθυνση την ευρύτερη περιοχή αντίστασης των 1.000μ (θετικό σενάριο), όπου θα επανεκτιμηθεί
η τεχνική εικόνα σύμφωνα και με την εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών, οι οποίοι προς το παρόν δεν εμφανίζουν την απαιτούμενη αύξηση, ώστε να υποστηριχθεί ένα σενάριο ανοδικού ράλι προς τις 1.175μ.

Στην περίπτωση, που ο δείκτης διασπάσει καθοδικά τις 919μ και 899μ με αυξημένες συναλλαγές (αρνητικό σενάριο), τότε η βραχυχρόνια τάση θα αντιστραφεί σε πτωτική και το ενδιαφέρον θα μετατοπισθεί στην επόμενη (και ίσως κομβική για το επόμενο 10ήμερο) στήριξη των 875-872μ.

Το μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι (από τις αρχές Ιουνίου του 2012) παραμένει σε ισχύ και αν ο ΓΔ κατορθώσει να παραμείνει τις επόμενες δυο εβδομάδες (φίλτρο χρόνου) υψηλότερα των 950μ, θα επιβεβαιωθεί η «ακύρωση» του πτωτικού καναλιού της τελευταίας τριετίας (άνω γράφημα), σηματοδοτώντας σημαντική μεταβολή – προς το θετικότερο – της τεχνικής εικόνας σε 24μηνο ορίζοντα.

Τεχνικοί δείκτες : ο Macd είναι ανοδικός (από τις 04/12/12) και διατηρείται σε θετική περιοχή τιμών. Ο βραχυχρόνιος RSI 9 ημερών (άνω γράφημα) εισήλθε σε υπεραγορασμένα επίπεδα τιμών αλλά δεν έχει εμφανίσει ακόμη αρνητικές αποκλίσεις. Ο Momentum 12ημ διατηρείται σε θετική περιοχή τιμών (από τις 19/11/12), αναφέρει η Εμπορική.

Keywords
Τυχαία Θέματα