Πτώχευσε η Body Shop

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η βρετανική αλυσίδα καλλυντικών The Body Shop, με τα μισά καταστήματά της να βάζουν λουκέτο και περίπου 270 εργαζόμενους να βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

«Επτά καταστήματα θα κλείσουν σήμερα και θα ακολουθήσουν και άλλα» ανέφερε η εταιρεία συμβούλων FRP, που έχει αναλάβει την αναδιάρθρωση της εταιρείας στη Βρετανία.

«Αφού ολοκληρωθεί (το σχέδιο αναδιάρθρωσης), περισσότερα

από τα μισά από τα 198 καταστήματα The Body Shop στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνουν σε λειτουργία» ενώ το προσωπικό στα κεντρικά γραφεία θα μειωθεί κατά περίπου 40%, διευκρίνισε η FRP.
Η εταιρεία απασχολεί περίπου 7.000 άτομα σε όλον τον κόσμο, εκ των οποίων 2.200 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο στα γραφεία όσο και στα καταστήματά της.
Αν και δεν έγινε λόγος για απολύσεις από τα καταστήματα, το κλείσιμό τους μεταφράζεται σε απώλειες πολλών θέσεων εργασίας.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η εταιρεία αναφέρει πως πρόκειται για διαφορετική οντότητα, η οποία δεν αναμένεται να επηρεαστεί.

Η μάρκα The Body Shop ιδρύθηκε το 1976 στο Μπράιτον από τη Βρετανίδα Ανίτα Ρόντικ, μια επιχειρηματία πρωτοπόρο των καλλυντικών που σέβονται το περιβάλλον και δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Η L’Oréal αγόρασε την εταιρεία το 2006 έναντι 940 εκατομμυρίων ευρώ. Την εποχή εκείνη η Ρόντικ επικρίθηκε για τις επιλογές της και ορισμένοι την κατηγόρησαν ότι «συμπράττει με τον εχθρό». Η υγεία της, ωστόσο, είχε κλονιστεί και η Ανίτα Ρόντικ πέθανε την επόμενη χρονιά.

Keywords
Αναζητήσεις
ptochefse-i-body-shop.htm
Τυχαία Θέματα