Πτώση στη Wall Street έφεραν δηλώσεις αξιωματούχων της Fed για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια

23:52 8/2/2023 - Πηγή: BankWars

Απώλειες στη Wall Street στον απόηχο των νέων επισημάνσεων στελεχών της FED σχετικά με τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,61% στις 33.949 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,11% στις 4.117 μονάδες και o Nasdaq  υποχώρησε κατά 1,68% στις 11.910 μονάδες.

Την άποψη ότι η μάχη για τον περιορισμό του πληθωρισμού μπορεί να είναι μακρά εξέφρασε ο αξιωματούχος της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ προσθέτοντας ότι η νομισματική πολιτική
μπορεί να παραμείνει αυστηρότερη περισσότερο από το αναμενόμενο.  “Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τιμές των τροφίμων, της ενέργειας και της στέγης θα μετριαστούν φέτος”, είπε ο Γουόλερ συμπληρώνοντας ότι δεν βλέπει “σημάδια γρήγορης πτώσης”.Στην αποκάλυψη ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του θεωρούν ότι για να διασφαλιστεί πως ο πληθωρισμός θα μείνει σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια πρέπει να ανέλθουν στο 5% και “σίγουρα” ψηλότερα προχώρησε ο επικεφαλής της Fed της Μινεάπολις Neel Kashkari.  Πρόσθεσε ότι εάν φτάσουν σε αυτό το επίπεδο, τότε θα πρέπει να μείνουν εκεί για “μεγάλο χρονικό διάστημα”.

—Πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε δύο μονάδες βάσης στο 3,65% και το 2ετές μία μονάδα βάσης στο 4,45%.

Μεγάλη πτώση της μετοχής Alphabet, μητρικής της Google, μετά τη γκάφα με το Bard, αντίπαλο του ChatGPT της Microsoft

—Πτώση 9,8% για τη μετοχή της Mattel στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο. Η εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών ανακοίνωσε πως τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 22% στα 1,4 δισ. δολάριαενώ τα κέρδη “γκρεμίστηκαν” στα 16,1εκατ. δολάρια ή 4 cents ανά μετοχή από τα 225,8 εκατ. δολάρια ή 63 cents ανά μετοχή  την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα