ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ: “Οι ελληνικές τράπεζες θα αντιμετωπίζουν προβλήματα για αρκετό καιρό ακόμη”

Ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα (Task Force), Χορστ Ράιχεμπαχ, προέβλεψε ότι ο ελληνικός τραπεζικός τομέας θα αντιμετωπίζει προβλήματα για πολύ καιρό ακόμη και σημείωσε ότι οι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην υπέρβαση του προβλήματος ρευστότητας που ταλανίζει την ελληνική οικονομία.

Ωστόσο, ο κ. Ράιχενμπαχ έκανε την εκτίμηση ότι πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία – εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή

– θα μπορούσε τάχιστα να οδηγήσει σε επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων.

Παράλληλα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ έκανε έναν απολογισμό των ενεργειών της ομάδας δράσης στην Ελλάδα, επισημαίνοντας την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεών της, όπως η εξωδικαστική διευθέτηση των διαφορών αλλά και η σύσταση γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Ανέφερε, επίσης, ότι η ομάδα δράσης αναμένεται να παραμείνει άλλα δύο χρόνια στη χώρα και σημείωσε ότι η επιτυχία της αποστολής της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση της ελληνικής πλευράς να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα