Σε επιφυλακή για τη Συρία – Η Ρωσία στέλνει αναγνωριστικό πλοίο στη Μεσόγειο – Τον ΟΗΕ περιμένει η Κίνα

11:26 2/9/2013 - Πηγή: BankWars

Αναγνωριστικό πλοίο στη ανατολική Μεσόγειο στέλνει η Ρωσία, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, καθώς οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.

Το αναγνωριστικό πλοίο Priazovye απέπλευσε αργά χθες από τη ναυτική βάση της Ρωσίας στο ουκρανικό λιμάνι της Σεβαστούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, με αποστολή “τη συλλογή πληροφοριών στην περιοχή για την κλιμακούμενη κρίση”, πρόσθεσε

το πρακτορείο επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, την οποία δεν κατονόμασε.

Το ρωσικό υπουργείο ‘Άμυνας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία αυτή.

Το Ιντερφάξ πρόσθεσε ότι το Priazovye θα επιχειρήσει χωριστά από τη ναυτική δύναμη που βρίσκεται στη Μεσόγειο. Η ανάπτυξή του είναι σύμφωνα με το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρήσιμη για τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας.

Η Κίνα από την πλευρά της εξέφρασε “σοβαρή ανησυχία” για το ενδεχόμενο ανάληψης μονομερώς στρατιωτικής δράσης στη Συρία μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι θα προσφύγει στο Κονγκρέσο.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρουσίασαν στην Κίνα τα στοιχεία τους για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και το Πεκίνο θεωρεί ότι καμία πλευρά δεν πρέπει να προκαταλάβει τα αποτελέσματα της έρευνας των επιθεωρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι “διεξάγουν αντικειμενική και αμερόληπτη έρευνα σε συνεννόηση με τη συριακή κυβέρνηση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα