ΣΧΟΛΕΙΑ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ: Σήμερα συνεδριάζει η ΟΛΜΕ

08:13 9/9/2013 - Πηγή: BankWars

Συνεδριάζει σήμερα η ΟΛΜΕ για να πάρει την τελική απόφαση σχετικά με το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τη συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ να έχουν ταχθεί υπέρ των κινητοποιήσεων των καθηγητών.

Από την πλευρά της η κυβέρνησης επιμένει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιστράτευση

των καθηγητών.

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών καλούνται στη σημερινή συνεδρίαση να αποφασίσουν μεταξύ των παρακάτω προτάσεων:

-πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ – 3 έδρες στο ΔΣ)

-απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ – 2 έδρες)

-48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ – 3 και 2 έδρες αντίστοιχα)

-δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ – 1 έδρα)

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνέλευσης – ενημέρωσης με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Κοτσυφάκης προανήγγειλε κι άλλες μορφές κινητοποιήσεων, καθώς και προσφυγή των καθηγητών κατά της διαθεσιμότητας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στόχος μας είναι να συμπορευθούμε με άλλους κλάδους, είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ενώ όταν ρωτήθηκε για την προοπτική της απεργιακής κινητοποίησης, δήλωσε πως στο τέλος της κάθε εβδομάδας οι αποφάσεις θα επικυρώνονται εκ νέου με γενικές συνελεύσεις.

«Ο κλάδος μας αποφάσισε ουσιαστικά μια μεγάλη κινητοποίηση, από τις 16 του μήνα, με πενθήμερα επαναλαμβανόμενα που θα επιβεβαιώνονται κάθε εβδομάδα από τις γενικές συνελεύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει επίταξη των καθηγητών, ο κ. Κοτσυφάκης ήταν κατηγορηματικός. «Δεν μπορεί -είπε- να δεχτεί η κοινωνία το σχολείο να είναι στρατώνας. Από κει και πέρα, αν η κυβέρνηση επιχειρήσει οτιδήποτε, θα μιλήσουμε κι εμείς με άλλο λόγο. Το συνέδριό μας αποφάσισε ότι η απεργία μας θα γίνει σε κάθε περίπτωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα