ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ

Τα μεγάλα χαρτοφυλάκια επιλέγουν να τοποθετηθούν σε μετοχές εταιρειών που είτε εμφάνισαν θετικά αποτελέσματα στο εννεάμηνο είτε διαθέτουν growth story, είτε θεωρούνται hot για την επόμενη ημέρα του τέλους της ύφεσης.

Σε αυτές  τις κατηγορίες εντάσσονται μετοχές όπως  ΔΕΗ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ,  ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Jumbo. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ,

ΟΛΘ.

Μια άλλη, σαφώς μικρότερη κατηγορία κεφαλαιούχων, ποντάρει σε μετοχές που έχουν σαφή εξαγωγικά χαρακτηριστικά και δυνατό «όνομα» στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα ο ΚΟΡΡΕΣ.

Τέλος, υπάρχουν επενδυτές που κοιτάζουν μόνο το Ταμείο των επιχειρήσεων και τη σχέση του με τα δάνεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο reporter.gr, «χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Καρέλια που έχει μηδενικό δανεισμό και ταυτόχρονα 210,8 εκατ. ευρώ στο ταμείο του.

Μηδενικό δανεισμό έχει και η Ελληνικά Χρηματιστήρια, με το ταμείο να ξεπερνάει τα 117 εκατ. ευρώ.

Ακολούθως, ο ΟΛΘ ο οποίος οδεύει προς ιδιωτικοποίηση εμφανίζει cash flow της τάξης των 82,2 εκατ. ευρώ.

Μηδενικό δανεισμό έχει και η Alpha Αστικά Ακίνητα, με 18,2 εκατ. ευρώ στα ταμεία της, η Ευρωπαϊκή Πίστη με 6,9 εκατ. ευρώ και καθόλου δανεισμό, το ίδιο και η Ιντεάλ με 6,3 εκατ. ευρώ, αλλά και η ΓΕΚΕ, υπό τη διαχείριση της οποίας βρίσκεται το ξενοδοχείο President στη Λεωφόρο Κηφισίας. Το Ταμείο της εταιρείας διαθέτει περίπου 6 εκατ. ευρώ. Μηδενικό δανεισμό, αλλά περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ στο ταμείο της έχει και ο όμιλος Ιντεάλ, ενώ μηδενικό δανεισμό και 1,7 εκατ. ευρώ έχει η Κανάκης. Λίγο πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της και μηδενικό δανεισμό έχει η MLS». Επισημαίνεται ότι η «υγεία» του ταμείου και ο μηδενικός δανεισμός, δεν αρκούν ποτέ και σε κανένα χρηματιστήριο του κόσμου  για να κινηθεί θετικά μία μετοχή.

ΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ 9ΜΗΝΟΥ 2012 32,68 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!

Ο  συνολικός δανεισμός σε σχέση με τις 31/12/2011 μειώθηκε στα 40,38 δις από 41,74 δις (-3,3%) Το ταμείο στις 30/9/2012 ανήλθε σε 7,7 δις και επομένως ο καθαρός δανεισμός σε 32,68 δις.

Keywords
Τυχαία Θέματα