Σι Τζινπίνγκ σε Πούτιν: Επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία με υπεύθυνο τρόπο

Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ στην τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, επανέλαβε την προθυμία της Κίνας να βοηθήσει να επιλυθεί η κατάσταση, όπως μετέδωσε το κρατικό κινεζικό δίκτυο CCTV.

Ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε στον Ρώσο ομόλογό του ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει να στηρίζει τη Μόσχα σε θέματα «κυριαρχίας και ασφάλειας». «Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεχίσει να υποστηρίζει τη Ρωσία σε θέματα που αφορούν καίρια συμφέροντα

και βασικές ανησυχίες όπως η κυριαρχία και η ασφάλεια», είπε ο Σι, σύμφωνα πάντα με το κινεζικό δίκτυο.

Η Κίνα και η Ρωσία αποκτούν ολοένα και πιο στενές σχέσεις τα τελευταία χρόνια και τον Φεβρουάριο ο Πούτιν και ο Σι υπέγραψαν ευρεία στρατηγική σύμπραξη με στόχο να αντιμετωπιστεί η αμερικανική επιρροή και δήλωσαν ότι δεν θα έχουν «”απαγορευμένους” τομείς συνεργασίας».

Την Παρασκευή, η Ρωσία και η Κίνα άνοιξαν μια νέα διασυνοριακή γέφυρα στην Απω Ανατολή, με την οποία ελπίζουν να ενισχύσουν περαιτέρω το εμπόριο καθώς η Μόσχα πλήττεται από τις σαρωτικές κυρώσεις που επέβαλε η Δύση λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία.

Η Κίνα έχει αρνηθεί να καταδικάσει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ή να τις χαρακτηρίσει «εισβολή» και ζητά να υπάρξει μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα