ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΪΜΠΛΕ: Οι αποταμιεύσεις είναι ασφαλείς! – Η κρίση μάς φέρνει πιο κοντά! – Η Κύπρος θα περάσει μία επώδυνη περίοδο

Τη βεβαιότητά του ότι η κρίση θα φέρει την Ευρώπη πιο κοντά, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην εφημερίδα Bild, επαναλαμβάνοντας ότι η Κύπρος είναι μια ειδική περίπτωση και ότι οι αποταμιεύσεις στην Ευρωζώνη είναι ασφαλείς.

Στη συνέντευξή του φάνηκε να διαφωνεί πλήρως με την εγκατάλειψη της ευρωζώνης από μία χώρα λέγοντας ότι «αυτό που είναι

πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε αρκετά ισχυροί ώστε να κρατηθεί ο καθένας στο πλοίο».

«Πιστεύω ότι μια μέρα θα διαβάσουμε στα βιβλία της ιστορίας για την περίοδο αυτή που η κρίση έφερε την Ευρώπη ακόμη πιο κοντά», τόνισε.

«Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει μια ειδική μεμονωμένη περίπτωση», είπε, επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα στην Κύπρο ήταν το γεγονός ότι οι δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες δεν ήταν στην πραγματικότητα πλέον φερέγγυες και η κυπριακή κυβέρνηση δεν είχε αρκετά χρήματα για να εγγυηθεί τις καταθέσεις. Γι `αυτό και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης έπρεπε να βοηθήσουν».

Οσον αφορά την αποπληρωμή του δανείου που θα λάβει η χώρα, εμφανίστηκε σίγουρος για την αποπληρωμή του μόλις η οικονομία ορθοποδήσει.
«Η οικονομία της Κύπρου θα διέλθει τώρα μιας μακράς και επώδυνης περιόδου προσαρμογής. Αλλά μετά θα εξοφλήσει το δάνειο, όταν θα διαθέτει μια σταθερή οικονομική βάση», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι το ευρώ είναι ισχυρότερο σήμερα από ό,τι ήταν την περίοδο από το 2010 μέχρι σήμερα επισημαίνοντας ότι «η όλη αναταραχή δεν έχει καμία επίδραση στις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα