Στον εισαγγελέα ο 19χρονος δράστης της επίθεσης σε γυμνάσιο της Κυψέλης – Καταγγελίες και για απειλές από συγγενείς του

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το αιματηρό περιστατικό που εκτιλύχθηκε χθες Τρίτη στο 41ο Γυμνάσιο της Αθήνας, όπου εξωσχολικός τραυμάτισε με σφυρί έναν μαθητή και μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα τον διευθυντή του σχολείου της Κυψέλης.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, άτομα από το περιβάλλον του 19χρονου Γεωργιανού απειλούν όσους μιλούν για το περιστατικό. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει μαθήτρια, δέχονται μηνύματα στα social media να σταματήσουν να αναφέρονται στην επίθεση γιατί μπορεί «να την πληρώσουν» και οι ίδιοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος εξωσχολικός από τη Γεωργιά θέλησε να τιμωρήσει Νιγηριανό μαθητή, επειδή πριν από λίγες ημέρες διαπληκτίστηκε με τον μικρότερο αδελφό του. «Αρκετά άτομα που έδωσαν συνεντεύξεις δέχονται απειλές από άτομα του κατηγορούμενου. Απειλούν ότι θα μας κάνουν κακό» είπε χαρακτηριστικά η μαθήτρια, μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας τι συνέβη χθες το πρωί: «Ενώ πηγαίναμε στις σκάλες για να δούμε γιατί καθυστερούν καθηγητές και μαθητές να έρθουν στις τάξεις, είδαμε κόσμο να ανεβαίνει τρέχοντας και κλαίγοντας. Όταν ρωτήσαμε τι είχε συμβεί. μας είπαν ότι ο αδελφός ενός παιδιού μαχαίρωσε τον διευθυντή και χτύπησε με σφυρί ένα άλλο παιδί».

«Ο δράστης μετά την επίθεση είχε περάσει από τον όροφο που ήμουν αλλά δεν κατάλαβα ποιος ήταν» πρόσθεσε η μαθήτρια, λέγοντας ακόμη ότι το σχολείο έχει δύο φύλακες.

Οι μαθητές του γυμνασίου, όπου έλαβε χώρα το πρωτοφανές περιστατικό, βρίσκονται σε σοκ. Το σχολείο άνοιξε κανονικά σήμερα και άπαντες είναι μουδιασμένοι. Μάλιστα, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας, στο σχολείο θα βρίσκεται ο ψυχολόγος του γυμνασίου αλλά και ομάδα ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών από το ΚΕΔΑΣΥ προκειμένου να συμπαρασταθούν στους μαθητές.

Ο 19χρονος δράστης αναμένεται σε λίγες ώρες να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ -σύμφωνα με την ΕΡΤ- θέλησε να εκδικηθεί και τον διευθυντή, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι μετά την επίθεση, οι καθηγητές κλείδωσαν τους μαθητές στις σχολικές αίθουσες για την ασφάλειά τους. Ο δράστης κρύφτηκε στο υπόγειο του σχολείου και απειλούσε με το μαχαίρι τους αστυνομικούς. Τελικά συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Πάνω του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, ένα σφυρί και 6,5 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα