Συνεχίζονται τα road shows για επενδύσεις-Στο Άμπου Ντάμπι ο Μυταράκης

Η αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας κατά έξι βαθμίδες, σε “B-” από “Selective Default” από τον οίκο Standard and Poor’s, η οποία ήρθε μια μέρα μετά το άνοιγμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους πολυεθνικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στη χώρα, στέλνει, σύμφωνα με Κυβερνητικούς παράγοντες, μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Μήνυμα το οποίο φαίνεται να έλαβαν και οι επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένο

στο Άμπου Ντάμπι το οποίο βρίσκεται ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης συνοδευόμενος από στελέχη του Invest In Greece και του ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Άμπου Ντάμπι ο κ. Μηταράκης παρουσίασε τις επενδυτικές προοπτικές που διαμορφώνονται στην Ελλάδα μετά τις αποφάσεις του Eurogroup καθώς και το πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων σε εκπροσώπους των 50 μεγαλύτερων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουρός είχε συναντήσεις με τους τους κ.κ. από την Abu Dhabi Investment Authority (ADIA): Mohamed Darwish Khoori Executive Director, Internal Equities Department, Hamad Al Dhaheri Deputy Director, Real Estate & Infrastructure Department, Andrew Petersen Head of Europe, Internal Equities Department, Christopher Wilmot Deputy Head Of Equity Opportunities, Internal Equities Dpt., Ali Majid Head of Equity Strategy, Strategy Unit και Euart Glendinning Global Head of Corporate Communications & Public Affairs.

Ο υφυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Εμιρατινό βοηθό υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Οικονομικές Υποθέσεις κ. Khalid Al Galth, τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή, πρόεδρο της κρατικής εταιρείας Masdar και πρόεδρο της Αρχής Διαχείρισης Λιμένων κ. Sultan Al Jaber και τον υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου κ. Abdulla Saleh. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι παρά το αυστηρό πρωτόκολλο έγινε δεκτός και από τον υπουργό εξωτερικών της χώρας Σείχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

Ο Άραβας αξιωματούχος πρότεινε μάλιστα στον υφυπουργό Ανάπτυξης να επισκεφθεί εκ νέου το Αμπού Ντάμπι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με κρατικές εταιρείες κολοσσούς των ΗΑΕ.

Euro2day.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα