Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός – Εντάλματα για Μίχο, Παππά

[UPD] Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες από την Αστυνομία ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση σύλληψης 34 στελεχών της Χρυσής Αυγής

μεταξύ των οποίων και βουλευτές μετά από πόρισμα της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Μεταξύ των στελεχών που συνελήφθησαν βρίσκονται και οι βουλευτές του κόμματος, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, καθώς και ο «πυρηνάρχης» της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια Κώστας Πατέλης.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος παραδόθηκε στην ΓΑΔΑ ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνελήφθησαν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εντάλματα και για τους βουλευτές της Ν. Παππά και Ν. Μίχο.

Όλοι οι συλληφθέντες βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Στην συνέχεια θα οδηγηθούν σε ανακριτή.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν την πρόθεση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να “τελειώνει” με την Χρυσή Αυγή. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα “ΑΞΙΑ”, αναφορικά με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε το εξής: «Είναι νεοναζί. Η Δημοκρατία μας έχει τα όπλα, για να τσακίσει τέτοια φαινόμενα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε».

Δ. Παπαδημούλης: “Δε μιλάμε για διώξεις ιδεών αλλά εγκληματικών πράξεων”

” Το υπάρχον οινικό οπλοστάσιο επαρκεί για να αντιμετωπιστούν αυστηρά αυτές οι πράξεις” σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε μεταξύ άλλων να μπει βαθιά το νυστέρι στην δράση αυτής της οργάνωσης ενώ επεσήμανε ότι είναι μείζονος σημασίας να δεθούν τα κατηγορητήρια βάσει συμβάντων και όχι ισχυρισμών, επικαλούμενος την αποτελεσματική δράση αστυνομίας και δικαιοσύνης.

” Δε μιλάμε για δίωξη ιδεών αλλά εγκληματικών πράξεων” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα