ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Φύλλα πορείας στους καθηγητές – Ο ΣΥΡΙΖΑ …θυμήθηκε ομιλία Σαμαρά κατά της επιστράτευσης

Με στόχο την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και επικρατήσει αβεβαιότητα, η κυβέρνηση αποφάσισε την επιτάχυνση των διαδικασιών σχετικά με τα φύλλα πορείας προς τους εκπαιδευτικούς τα οποία θα αποστέλλονται από το πρωί της Δευτέρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή από τον πρωθυπουργό της απόφασης για την πολιτική επιστράτευση

των εκπαιδευτικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τον χαρακτηρίζει επικίνδυνο και αναξιόπιστο φέρνοντας στο φως απόσπασμα παλαιότερης ομιλίας του κ. Σαμαρά στη Βουλή για το μέτρο της επιστράτευσης.

«Όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη», είχε πει ο κ. Σαμαράς, υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σήμερα «δίνει εντολή για να προχωρήσει, προληπτικά μάλιστα, η επιστράτευση στους καθηγητές».

Ο Πρωθυπουργός είναι και επικίνδυνος, συνεχίζει, καθώς «οι εκβιασμοί και οι πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές».

Keywords
Τυχαία Θέματα