ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Πάνω από 63.000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν στη διαδικασία για την ανάδειξη μέσω εσωκομματικών εκλογών των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου απέφυγε να δημοσιοποιήσει τους σταυρούς προτίμησης, ώστε να μην εντείνει τον εσωκομματικό ανταγωνισμό, όμως στο λεκανοπέδιο της Αττικής στις πρώτες θέσεις της προτίμησης μελών και φίλων βρέθηκαν πολύ γνωστά ονόματα, όπως των κομματικών Νικόλα

Φαραντούρη, Τζένης Αρσένη, Αναστασίας Σαπουνά και Γιώργου Τσίπρα αλλά και των Νίκου Παππά, Σοφίας Μπεκατώρου, Μάριου Αθανασίου, Βαγγέλη Αντώναρου, Δημήτρη Πανόπουλου και Δημήτρη Παπανώτα. Έκπληξη αποτέλεσε η μη πρόκριση της Ελένης Αυλωνίτου, ένθερμης υποστηρίκτριας του Στέφανου Κασσελάκη, αντίθετα το «πράσινο φως» εξασφάλισε και ο επιχειρηματίας και πρώην παίκτης ριάλιτι Νάσος Παπαργυρόπουλος.

Πρώην υπουργοί και βουλευτές «σάρωσαν» στην Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο εξασφάλισαν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Μάριος Κάτσης, Δώρα Αυγέρη, Παναγιώτα Δριτσέλη. Άνετα επικράτησε στην Κρήτη και ο ξάδελφος του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλης, ο οποίος κατάγεται από τον Σκινέ Χανίων.

Στη λίστα των 35 υποψηφίων που θα συμπεριλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται κατ’ αλφαβητική σειρά και ανά περιφέρεια οι εξής:

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Κατσιγιάννη ΑγλαΐαΣτογιαννίδης Γρηγόρης

ΑΠΟΔΗΜΟΙ

Γουναλάκης ΑντώνιοςΜουμτζή Ιφιγένεια

ΑΤΤΙΚΗ

Αθανασίου ΜάριοςΑντώναρος ΕυάγγελοςΑρσένη Ευγενία (Τζένη)Κοροβέση ΜυρτώνΜπεκατώρου ΣοφίαΠανόπουλος ΔημήτρηςΠαπαδημητριάδης ΔημήτρηςΠαπανώτας ΔημήτρηςΠαππάς ΝικόλαοςΣαπουνά ΑναστασίαΤσίπρας ΓεώργιοςΦαραντούρης Νικόλαος

ΑΙΓΑΙΟ -ΒΟΡΕΙΟ

Τσιριγώτη Ζαχαρούλα

ΑΙΓΑΙΟ-ΝΟΤΙΟ

Γιαννακά Αικατερίνη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Καραγιώργου-Λάζαρη ΜαργαρίταΚουρουμπλής ΠαναγιώτηςΜολώνης Σπυρίδων

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τελιγιορίδου Ολυμπία

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατσής Μάριος

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δριτσέλη ΠαναγιώταΜαρτίου ΓεώργιοςΧλαπανίδα Χριστίαν

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αραβαντινός-Σιμωνέτος Χαράλαμπος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)Νούσκαλης ΓεώργιοςΤουμανίδης ΑντώνιοςΤζαμπάζη Θεοδώρα (Δώρα)

ΚΡΗΤΗ

Καλουδιώτη ΜαρίαΚασσελάκης Βασίλειος

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πριφτάκη Αικατερίνη

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Παπαργυρόπουλος Νάσος

Keywords
Αναζητήσεις
syriza-oi-35-ypopsifioi-gia-tis-evroekloges-tis-9is-iouniou.htm
Τυχαία Θέματα