Τι συμβαίνει με τον ΓΑΠ; Πήρε σβάρνα τα διεθνή ΜΜΕ…

Συνέντευξη στο CNN έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος μίλησε για την ελληνική οικονομική κρίση υποστηρίζοντας πως πονάει και ο ίδιος με τα μέτρα λιτότητας.

Ερώτηση : «Ήσαστε πρωθυπουργός της χώρας, το ίδιο και ο πατέρας σας, το ίδιο και ο παππούς σας. Πώς νιώθετε όταν βλέπετε το λαό να πονάει;”

Απάντηση: «Κι εγώ πονάω. Έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, γιατί αντιμετωπίζαμε τη χρεωκοπία

και φυσικά θέλαμε να την αποφύγουμε. Και έπρεπε να πάρουμε επώδυνα μέτρα και ο πόνος είναι ακόμα εκεί. Πιστεύω ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς! Την ίδια ώρα, όμως, περιμέναμε να έχουμε μεγαλύτερη υποστήριξη και προστασία από το ευρωπαϊκό σύστημα».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η λιτότητα δεν είναι λύση γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να παρθούν νέα μέτρα.« Η λιτότητα μπορεί να είναι απαραίτητη για να ελέγχουμε τον προϋπολογισμό, αλλά στο τέλος δεν θα είναι αυτή η φόρμα που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι ότι τα μέτρα λιτότητας είναι πολύ βαθιά και σπάνε τα φτερά της νέας γενιάς. Δεν θέλω να δω άλλη χαμένη γενιά. Γι΄αυτό πρέπει να σκεφτούμε…”.

Keywords
Τυχαία Θέματα