ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Συμφωνία με την Σερβία φέρνει η Ο. Κεφαλογιάννη από το Βελιγράδι

Τη βαρύτητα που δίνεται στην προσέλκυση επισκεπτών από τη Σερβία επανέλαβε την Παρασκευή η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, στο πλαίσιο της 35ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Βελιγραδίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Καράογλου, ο οποίος παρέστη στα χθεσινά εγκαίνια της Έκθεσης κι επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλω – στις δυνατότητες που προσφέρει η Βόρεια Ελλάδα για τους ξένους τουρίστες.

Η

κ. Κεφαλογιάννη, η οποία ολοκληρώνει, την Παρασκευή, την επίσκεψή της στη σερβική πρωτεύουσα, ανέφερε ότι με τον Σέρβο ομόλογό της Γκόραν Πέτκοβιτς συμφώνησαν να κινηθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή νέας τουριστικής συμφωνίας, με δεδομένο ότι η ισχύουσα υπεγράφη το 1959 και δεν καλύπτει πλήρως τη σημερινή πραγματικότητα.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε, επίσης, στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό, επισημαίνοντας ότι προσφέρονται στον επισκέπτη ποικιλόμορφες δυνατότητες, αφού, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, όποιο σημείο της Ελλάδας και να επισκεφτεί κάποιος -την ηπειρωτική χώρα ή τα νησιά- μπορεί να συνδυάσει θάλασσα και φύση, ιαματικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό.

Επίσης, μίλησε για τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν στον τομέα του τουρισμού, αναγγέλλοντας πολλά επενδυτικά προγράμματα για τουρισμό υψηλού επιπέδου.

Η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε αισιόδοξη για το 2013 σε ό,τι αφορά τον τομέα του τουρισμού, τονίζοντας ότι τα μηνύματα που φτάνουν είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα