Το ακροδεξιό κόμμα στη Φινλανδία έδιωξε βουλευτή του για ναζιστικό χαιρετισμό – Εμείς εδώ, παίζουμε …τον Παππά!

ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΣ! Το ακροδεξιό αντιευρωπαϊκό κόμμα της Φινλανδίας αποφάσισε την αποπομπή του βουλευτή Τζέιμς Χιρβισάρι, επειδή φωτογράφισε μέσα στο κοινοβούλιο έναν φίλο του που χαιρετούσε ναζιστικά και ανέβασε τη φωτογραφία στο Διαδίκτυο.
Ο κ. Χιρβισάρι, επιφανές μέλος του κόμματος που εκμεταλλεύτηκε την οργή των Φινλανδών για τα δάνεια προς τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα για να αυξήσει τη δημοτικότητά του, είχε προσκαλέσει τον φίλο του, τον Σέπο Λέτο, στο κοινοβούλιο την περασμένη Παρασκευή και τον φωτογράφισε να απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ: ΗΤΑΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΑΠΠΑΣ…

«Απ’ ό,τι αντιλαμβάνεστε είναι σε μία ηλικία, η οποία είναι κάτω των 18 ετών», υποστήριξε ο συνήγορος του Χ. Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που βρέθηκαν έπειτα από έρευνα των Αρχών στο σπίτι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στα Γιάννενα. Στις φωτογραφίες ο Παππάς εμφανίζεται με φόντο τη σβάστικα να χαιρετά ναζιστικά.

Οσο για το κείμενο – όρκο της Χρυσής Αυγής, που φέρει ημερομηνία 30/6/1983 και περιλαμβάνεται στα έγγραφα της δικογραφίας, ο κ. Σταυριανάκης είπε ότι ο πελάτης του ήταν τότε 20 ετών. «Ηταν 20 χρονών παιδί. Βεβαίως όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είναι ο λόγος για τον οποίο ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του προφυλακισμένου Χρήστου Παππά.

Keywords
Τυχαία Θέματα