ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Bonus 1 μισθός για κάθε 2 χρόνια εργασίας σε 5.500 υπαλλήλους για να αποχωρήσουν

10:22 7/6/2013 - Πηγή: BankWars

Ένα μισθό για κάθε δύο χρόνια υπηρεσίας αναμένεται να προσφέρει στους 5,5 χιλιάδες υπαλλήλους της η Τράπεζα Κύπρου για να αποχωρήσουν πρόωρα.

«Στόχος είναι μέχρι την Πέμπτη να υπάρχει πρόταση συμφωνίας για εθελοντική αφυπηρέτηση και για αναπροσαρμογή των μισθών», ανέφερε στη StockWatch ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου

Σοφοκλής Μιχαηλίδης. «Σε συνεργασία με τη συντεχνία το πακέτο ίσως γίνει πιο ελκυστικό, δηλαδή να δοθούν κάποιοι επιπλέον μήνες μισθών», είπε.

Ο διορισμός του ενδιάμεσου CEO Χρήστου Σορώτου έχει επιταχύνει τις διεργασίες, αναφέρει.

Η διοίκηση και διεύθυνση της Τράπεζας θα δώσουν την ευκαιρία σε όλο το προσωπικό να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει ή όχι πρόωρα, γνωρίζοντας ότι η επιτυχία του σχεδίου θα εξαρτηθεί και από τις εξελίξεις στα ταμεία προνοίας των δύο τραπεζών, που επηρεάστηκαν από τις εξελίξεις Μαρτίου.
Ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει ότι τον τελικό λόγο για την αποχώρηση ή όχι συγκεκριμένων υπαλλήλων με το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης θα πρέπει να έχει η Τράπεζα, ώστε να μπορέσει να κρατήσει άτομα που έχουν σημαντική συμβολή στη λειτουργία της.
Τονίζει ότι η διοίκηση βλέπει το προσωπικό της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής με τον ίδιο τρόπο.

Στην Τράπεζα έχουν ήδη γίνει οι πρώτες ενέργειες για σύμπτυξη κάποιων τμημάτων, με τη μεταφορά κάποιων υπηρεσιών στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, όπως οι νομικές υπηρεσίες και τα τμήματα επικοινωνίας.

Σε εξέλιξη φαίνεται να βρίσκεται επίσης η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας με στόχο την ολοκλήρωση του due diligence μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Κάποια νομοτεχνικά ζητήματα που προέκυψαν αναμένεται να ρυθμιστούν σύντομα.

Οι αρχές στοχεύουν σε έξοδο της Τράπεζας από το καθεστώς εξυγίανσης που βρίσκεται από το Μάρτιο στα τέλη Ιουλίου.

Ο στόχος είναι η Τράπεζα να έχει ισχυρά κεφάλαια και ισχυρή ρευστότητα ώστε να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη συρρίκνωση της οικονομίας και πιθανή άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων. Κλειδί στη μετέπειτα πορεία θα αποτελέσει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πελατών και συνεργατών της Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα