ΒΟΥΛΗ: Μιλάνε οι πολιτικοί αρχηγοί για τις πυρκαγιές

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, θα μιλήσει στις 10:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης -σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση- θα αναφερθεί  στα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζώρτζια Μελόνι, με την οποία θα έχει δείπνο εργασίας.

Ψηλά

τους τόνους της αντιπαράθεσης διατηρεί η αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για μια αδύναμη πολιτεία.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «όχι μόνο η Ελλάδα είναι πρώτη στη Μεσόγειο, αλλά είναι σε νούμερα 50% πάνω από την Ισπανία σε καμένες εκτάσεις. Έχουμε τη μεγαλύτερη εξελισσόμενη πυρκαγιά για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα τα τελευταία 20 έτη, έχουμε θρηνήσει ανθρώπινα θύματα, δεκάδες φέτος ανθρώπινα θύματα. Πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να αποφασίσει να αλλάξει πολιτική. Η πολιτική της αδύναμης πολιτείας με πολύ επικοινωνία δεν βοηθάει τον τόπο μας».

Χρειάζεται εθνικό σχέδιο κι όχι ευχολόγια υπογράμμισε κατά την σύσκεψη που συγκάλεσε με τους αρμόδιους φορείς ο Νίκος Ανδρουλάκης στη βουλή. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατεύσει το κόσμημα της βιοποικιλότητας της χώρας, που ήταν το δάσος της Δαδιάς. Ακόμη και σήμερα, δωδέκατη ημέρα, καίει η φωτιά. Έχουν καεί 800.000 στρέμματα, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων χωρίς λαϊκισμούς».

Η Βιβή Δάγκα, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε: «δυο χρόνια μετά η κατάσταση είναι χειρότερη και σχεδιάζονται οι μπίζνες στα αποκαΐδια – διαχρονική εγκληματική πολιτική».

Keywords
Αναζητήσεις
vouli-milane-oi-politikoi-archigoi-gia-tis-pyrkagies.htm
Τυχαία Θέματα