Ξυπνήστε και πουλήστε*

”Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του μεγαλύτερου ιδιωτικού επενδυτικού ομίλου της Κίνας, της Fosun, κατέθεσε επισήμως πρόταση στην κυβέρνηση να αγοράσει το αεροδρόμιο του Καστελλίου Κρήτης αντί 1 δισ. δολαρίων, ενώ ταυτοχρόνως θέλει να πάρει από την Εθνική Τράπεζα τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης και να συμμετάσχει και στον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ.

Η είδηση αυτή

(που δημοσιεύεται σήμερα στο «ΘΕΜΑ») είναι απολύτως διασταυρωμένη από τις πλέον αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, επαφές μάλιστα με την κινεζική πλευρά έχει κάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Σαμαράς, καθώς και δύο ακόμα υπουργοί του, ο Χατζηδάκης και ο Μηταράκης.

Φυσικά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος έως και την πραγματοποίηση της αγοράς ή της επένδυσης υπάρχει πάντοτε απόσταση και οι μπίζνες των εκατομμυρίων πάντα μπορεί να χαλάσουν στο παρά πέντε.

Αλλά -συγγνώμη κιόλας- εδώ όλοι καταλαβαίνουμε ότι… υπάρχει αντικείμενο στη χώρα. Και καλό θα είναι να το καταλάβουν και οι κυβερνώντες αντί να βάζουν κατ’ εντολήν της τρόικας άστοχους φόρους και να διαλύουν ολόκληρους κλάδους. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται οι Κινέζοι να κάνουν δουλειά στην Ελλάδα. Σήμερα τους έφερε ο επιχειρηματίας Κουτσολιούτσος, προ τριετίας τους είχε φέρει ο εφοπλιστής Ρέστης. Τότε είχαν ζητήσει να δώσουν 1 δισ. δολάρια και να πάρουν την Αγροτική Τράπεζα, που τώρα δόθηκε δωρεάν για να μην κλείσει. Πήγαν την πρόταση στον Παπακωνσταντίνου, αυτός είπε ότι θα τσεκάρει τη φερεγγυότητα των Κινέζων, την έλεγξε και διαπίστωσε ότι ήταν υψηλότατη και μετά έχωσε στο συρτάρι του την πρόταση των Κινέζων… κάπου πλάι CD της Λαγκάρντ.

Φαντάζομαι τώρα ότι ο Σαμαράς δεν θα κάνει το ίδιο. Απλά ας σκεφτούν ότι αν οι Κινέζοι δίνουν 1 δισ. δολάρια για το αεροδρόμιο του Καστελλίου, γιατί, ας πούμε, να μη δίνουν άλλο 1 δισ. για τα αεροδρόμια των Κυκλάδων; Ας χτίσουν και μερικά ακόμα όπου δεν υπάρχουν, ούτε 1 εκατ. ευρώ δεν κοστίζουν ένας διάδρομος και ένα μικρό κτίριο. Και ας κόψουν ταρίφα το 1 δισ. δολάρια σε Κινέζους, Ρώσους, Αραβες και όποιους άλλους θέλουν να αγοράζουν αεροδρόμια και να φέρνουν τους τουρίστες τους για να ζήσουν τα νησιά και οι κάτοικοί τους όλο τον χρόνο. Δέκα αεροδρόμια και λιμάνια να πουλήσουν, θα βγάλουν όσα απ’ όλους τους συνταξιούχους και τους ανώφελους αλλά καταστροφικούς φόρους μαζί. Δεν κατάλαβα, το λιμάνι του Πειραιά που το πήραν οι Κινέζοι άσχημα πάει ή το ξεκουβάλησαν στη Σαγκάη;”

*ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Τ.ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα