Μαύρος καπνός στο Βατικανό-Δεν εξελέγη Πάπας

Δεν κατάφεραν να εκλέξουν Πάπα οι Καρδινάλιοι. Αύριο το απόγευμα θα επαναληφθεί η διαδικασία. Το κονκλάβιο ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:35 ώρα Ελλάδος (16:35 ώρα Ιταλίας-Βατικανού).

Κατά την ψηφοφορία, δεν συγκεντρώθηκαν τα 2/3 της πλειοψηφίας, δηλαδή 77 ψήφοι, πράγμα που σημαίνει ότι η θέση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας παραμένει κενή (sede vacante). H διαδικασία θα επαναληφθεί την Πέμπτη το απόγευμα, οπότε

και θα εκλεγεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Καρδιναλίου Τίμοθι Ντόλαν, ο νέος Ποντίφικας.

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση τη συμβαίνει αυτή την ώρα στην πλατεία του Αγ. Πέτρου στο Βατικανό.

Oι επικρατέστεροι
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν κυρίως από τον ιταλικό Τύπο, οι επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι: Ο αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, Άντζελο Σκόλα (71 ετών), o αρχιεπίσκοπος του Σάο Πάολο, Οντίγιο Σέρερ (63 ετών), ο αρχιεπίσκοπος της Βιέννης, Κρίστοφ Σένμπορν (67 ετών), ο αρχιεπίσκοπος της Αργεντινής, Λεονάρντο Σάντρι (69 ετών)
και ο αρχιεπίσκοπος της Γκάνας, Πίτερ Τάρκσον (64 ετών).

Tί έγραψαν στο Twitter οι Καρδινάλιοι πριν μπουν στο Κονκλάβιο
Συστήματα απομόνωσης ήχου έχουν τοποθετηθεί μέσα στην Καπέλα Σιστίνα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Και επειδή το Βατικανό προειδοποίησε ότι όποιος Καρδινάλιος προσπαθήσει να επικοινωνήσει μέσω twitter θα αποβάλλεται απ” τη διαδικασία, εκείνοι οι οποίοι θα εκλέξουν το νέο Πάπα φρόντισαν να γράψουν κάτι πριν μπουν στο κονκλάβιο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

O Νοτιοαφρικανός καρδινάλιος Γουίλφριντ Νάπιερ έγραψε στους χιλιάδες followers του: «Τελευταίο tweet πριν από το κογκλάβιο: Ο Κύριός μας ακούει και απαντάει με αγάπη και οίκτο στις προσευχές μας και σε όλες τις θυσίες που του προσφέρουμε. Ο Θεός να μας ευλογεί».

Ο αμερικάνος καρδινάλιος Ρότζερ Μαχόνι έγραψε: «Τελευταίο tweet πριν από την εγκατάστασή μας στην κατοικία της Αγίας Μάρθας, μετά την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Πάπα. Πρώτη επανένωση του κογκλαβίου στο τέλος του μεσημεριού. Προσευχηθείτε για εμάς».

Ο Πιέρ Ντιριέ, εκπρόσωπος του Γάλλου καρδινάλιου Φιλίπ Μπαρμπαρέν, έγραψε στο twitter για να ανακοινώσει την είσοδο των τριών Γάλλων καρδιναλίων στο Βατικανό. «Και τώρα “η απόλυτη σιωπή».

Η αδελφή Μέρι Αν Γουόλς, εκπρόσωπος της αμερικανικής Διάσκεψης των καθολικών επισκόπων, δήλωσε: «Στην ηλεκτρονική εποχή, φοβάμαι πως ορισμένοι καρδινάλιοι είναι σε μειονεκτική θέση, καθώς δεν έχουν ούτε iPad ούτε Τwitter».

Η μάνα που δεν θέλει να δει το γιο της Πάπα
Η 92χρονη μητέρα του Αυστριακού Καρδινάλιου Christoph Schoenborn, δήλωσε στην εφημερίδα Kleine Zeitung ότι δεν θέλει να γίνει Πάπας ο γιος της, γιατί δεν θα μπορεί να τον βλέπει αλλά και γιατί εκείνος θα συγκλονιστεί από τις μηχανορραφίες του Βατικανού.

Ο 68χρονος Καρδινάλιος πάντως, απάντησε στη μητέρα του λέγοντας: «Μη φοβάστε. Δεν θα γίνω Πάπας».

Keywords
Τυχαία Θέματα