To Ισραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα- Τελεσίγραφο Χαμάς για εκτελέσεις ομήρων

Στη «φωλιά του τρόμου» ζουν πλέον οι κάτοικοι του Ισραήλ και της Γάζας. Η σφοδρότητα της ισραηλινής αντεπίθεσης ως αντίποινα στο χτύπημα της Χαμάς το περασμένο Σάββατο, περιγράφεται ανάγλυφα και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όπου είπε χαρακτηριστιά: «Η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή».

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε σήμερα “πλήρη πολιορκία” της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της

Χαμάς, κατά την τρίτη ημέρα της αιφνιδιαστικής και μαζικής επίθεσης που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, η οποία συγκρίνεται από το Ισραήλ με την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

“Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή”, δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια της συνάντησης, προσθέτοντας πως “θα τους κινήσουμε με τη δύναμη, πολύ δύναμη”.

Βαρύς ο φόρος αίματος

Περισσότεροι από 700 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν σε περισσότερες από 48 ώρες και 2.150 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον στρατό. Από παλαιστινιακής πλευράς, 560 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2.900 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Την ίδια ώρα υπάρχουν φόβοι ώστε να μην κλείσει το αεροδρόμιο, το οποίο μπορεί να λειτουργεί κανονικά ωστόσο λίγες είναι οι αεροπορικές εταιρίες που συνεχίζουν τις πτήσεις, ενά αυτές που θα συνεχίσουν μέχρι τέλους είναι οι ισραηλινές.

Τέλος στους δρόμους υπάρχουν παντού μπλόκα από ένοπλους στρατιώτες όπου δεν σε αφήνουν να συνεχίσεις σε σημεία που κρίνονται επικίνδυνα αλλά και εξονυχιστικοί.

Πλάνα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην πόλη της Γάζας. Τα πλάνα που τραβήχτηκαν τη Δευτέρα, δείχνουν ένα ολόκληρο τζαμί ισοπεδωμένο, περιτριγυρισμένο από ετοιμόρροπα κτήρια και συντρίμμια.

Κόλαση πυρός

Την ίδια στιγμή η Χαμάς , εξαπολύει ομοβροντία ρουκετών  προς την Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές, αλλά και στο Τελ Αβίβ, ενώ σε συναγερμό είναι και το βόρειο Ισραήλ για ρουκέτες που προέρχονται από την Χεζμπολάχ του Λιβάνου. 

Επιπλέον σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς εξαπέλυσε 120 ρουκέτες στις πόλεις Ασντόντ και Ασκελόν

Hamas rockets strike the Israeli city of Ashdod. #Israel #Hamas #Palestine #Palestinian #IronDome #Gaza #TelAviv #GazaUnderAttack #IsraelPalestineWar pic.twitter.com/T975VFrjsz

Paul Golding (@GoldingBF) October 9, 2023

Η Χαμάς απειλεί να εκτελέσει τους ομήρους

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απείλησε σήμερα ότι θα αρχίσει να εκτελεί αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα χωρίς προειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Άμπου Ομπάιντα είπε ότι οι μαχητές της δρουν με βάση τις ισλαμικές επιταγές, φροντίζοντας οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι να παραμείνουν σώοι και ασφαλείς. Επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα