Αλέξανδρος Καϊλής: Ποιος είναι ο ακροδεξιός πατέρας της Εύας που «συντόνιζε πολυμελές κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη»

Για τον ρόλο που διαδραμάτισε στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος Καϊλής, ο πατέρας της Εύας Καϊλή, μιλά ο πρώην ευρωβουλευτής και συν-εκπρόσωπος των Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, στην ΕΦ.ΣΥΝ.

«Η παράγκα που υπήρχε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ήταν κοινή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Και ο Αλέξανδρος Καϊλής ήταν ένας ακροδεξιός από τα φοιτητικά του χρόνια, που πέρασε στην ΕΠΕΝ, φλερτάρισε με τον Καρατζαφέρη και κατέληξε στο ΠΑΣΟΚ», καταγγέλλει αρχικά μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στην επιφάνεια λόγω της σύλληψης της Εύας Καϊλή.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ΕφΣυν, αναφέρει ότι: «ο Αλέξανδρος Καϊλής συντόνιζε εδώ και χρόνια ένα πολυμελές και ιδιοτελές κύκλωμα στη Νομαρχία και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Το κύκλωμα αυτό είχε αναγάγει σε… επιστήμη τους «πρόχειρους διαγωνισμούς» (δηλ. τις απευθείας αναθέσεις), διασπώντας και δίνοντας 465 έργα μέχρι 45.000 ευρώ σε ημετέρους, τα περιβόητα 45άρια. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις ότι έχουν υλοποιηθεί έργα που δεν έγιναν ποτέ και υπέγραφαν συμβάσεις έργου με πρόσωπα που δεν πατούσαν ποτέ στις υπηρεσίες τους».

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναφέρει ότι ο Αλέξανδρος Καϊλής, «κυνήγησε βασικούς μάρτυρες κατηγορίας του συστήματος Ψωμιάδη, όπως ο Ι. Σιάννης, για τον οποίο ζήτησε από τον εισαγγελέα να διεξαχθούν ανακρίσεις εναντίον του για παραβατική συμπεριφορά, ώστε να εξουδετερώσει τις καταγγελίες του υπαλλήλου. Ευτυχώς, όμως, οι ανακρίσεις οδήγησαν σε αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα».

Πηγή: efsyn.gr

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα