Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχεται ψυχρή μάζα την Κυριακή των εκλογών

Μετά από το κύμα ζέστης που θα πλήξει τη χώρα από αυτό το Σαββατοκύριακο, θα ακολουθήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα καταιγίδες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρουσάκης γράφει σε ανάρτηση του στo Facebook ότι την Παρασκευή μέχρι και το Σάββατο θα υπάρξει κορύφωση του «μίνι καύσωνα» με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 37 βαθμούς.

Έπειτα θα ακολουθήσει κακοκαιρία που θα επηρεάσει τα βόρεια και την Κυριακή αρκετές ηπειρωτικές περιοχές

αλλά και το δυτικό και βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό

«Με την άνοδο της θερμοκρασίας να συμπίπτει και με την ημερολογιακή έναρξη του Καλοκαιριού, αναμένεται να κυλήσουν τόσο η σημερινή όσο και οι επόμενες ημέρες, όπου εκεί γύρω στην Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται και η κορύφωση του πρώτου μέτριου προς ισχυρού θερμού κύματος με τα θερμόμετρα να καταγράφουν θερμοκρασίες κοντά στους 35° με 37° βαθμούς κελσίου.

Στον πρώτο μας χάρτη παρουσιάζουμε την εικόνα των αερίων μαζών πάνω από την Γηραιά Ήπειρο όπου με τα κόκκινα βέλη αποτυπώνεται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και τη κεντρική Μεσόγειο οι οποίες όμως συναντούν την αντίσταση πιο δροσερών αερίων μαζών όπως αποτυπώνονται με τα μπλε βέλη που μας έρχονται από τα βορειοανατολικά Βαλκάνια και τη Μαύρη θάλασσα με τη βοήθεια και των μελτεμιών που θα επικρατήσουν με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Στον δεύτερό μας χάρτη παρουσιάζουμε ενδεικτικά τις μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές που αναμένεται να επικρατήσουν από αύριο Πέμπτη και μέχρι και το Σάββατο.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΨΥΧΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Αυτή η θερμική έξαρση που μόλις περιγράψαμε και που εντάσσεται στα φυσιολογικά για την εποχή πλαίσια, που την περιμέναμε και πιο νωρίς ημερολογιακά, δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και ψυχρή αέρια μάζα από τη βόρεια Ευρώπη θα κατηφορίσει νοτιότερα και προς τα βόρεια Βαλκάνια θα συγκρουστεί με τις ήδη υπάρχουσες πολύ πιο θερμές αέριες μάζες σχηματίζοντας ψυχρό Βαλκανικό μέτωπο με αποτέλεσμα την έντονη αστάθεια αργά το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου πρώτα στα βόρεια και την Κυριακή σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και προς το δυτικό και βόρειο Αιγαίο. Ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα