Απεργιακός πυρετός στην Αττική εξαιτίας της επίταξης

Νεκρώνει αύριο ολόκληρη η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, αποφάσισαν κα κατεβάσουν ρολά. Τις αντιδράσεις πυροδότησε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει επίταξη των απεργών εργαζομένων του μετρό. Την ίδια ώρα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

κήρυξαν Παννατική-Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 το μεσημέρι.

Το κλίμα είναι έκρυθμο και οι εργαζόμενοι δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέχρι τέλους. Ήδη επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφασίστηκαν σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ, Προαστιακό.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν αύριο και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ως ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς εργαζομένους του μετρό.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Ανέστης Κουκουρίκος.
«Επικοινώνησαν τα σωματεία με την ομοσπονδία και μας ζήτησαν να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση στήριξης των εργαζομένων, έτσι λοιπόν μπαίνουμε στο χορό των κινητοποιήσεων από την Δευτέρα και θα εξετάσουμε την μορφή αν θα είναι 24ωρη ή 48ωρη».

Στο μεταξύ αναβλήθηκε για αύριο η συζήτηση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ ΑΕ κατά των εργαζομένων του μετρό.

Η συζήτηση αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του «Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών», οι οποίοι ανέφεραν στο δικαστήριο ότι η απόφαση για επιστράτευση των απεργών δεν τους γνωστοποιήθηκε μέχρι και την εκφώνηση της απόφασης.

Να σημειωθεί ότι εντολή να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, σε βάρος τωνω απεργών εργαζομένων του μετρό.

Η κ. Φάκου απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις δύο αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη την συνέχιση των απεργιών και ζήτησε να συλλαμβάνονται οι παραβάτες με την διαδικασία του αυτοφωρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα