Δε συγκαλείται σήμερα η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής λόγω έλλειψης πλειοψηφίας για το «κούρεμα»

Η διαφαινόμενη αδυναμία σχηματισμού πλειοψηφίας για την ψήφιση του «κουρέματος» των τραπεζικών καταθέσεων που επιβλήθηκε στην Κύπρο από το Eurogroup οδηγεί σε αναβολή της σημερινής ψηφοφορίας στην κυπριακή Βουλή. Την ίδια ώρα, είναι πιθανό να κηρυχθεί τραπεζική αργία τουλάχιστον την Τρίτη στην Μεγαλόνησο, ενώ ταυτοχρόνως αδειάζουν τα ATM των τραπεζικών υποκαταστημάτων. Υπενθυμίζουμε πως το νομοσχέδιο με τίτλο

«Ο περί τέλους των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα νόμος του 2013» κάνει λόγο για εισφορά 6,75% για καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ, και τέλος 9,9% για καταθέσεις πάνω από τις 100 χιλιάδες ευρώ.
Νωρίτερα την Κυριακή η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο συζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις, διεξήχθη σε πολύ βαρύ κλίμα, ενώ αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης συναντάται με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στο Προεδρικό Μέγαρο. Αύριο, Καθαρά Δευτέρα το πρωί, θα συγκληθούν εκ νέου το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το υπουργικό συμβούλιο και η Ολομέλεια της Βουλής λίγες ώρες αργότερα, άγνωστο με ποιό περιεχόμενο συζήτησης και ψηφοφορίας.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου εισηγήθηκε τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο, προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού, όπως δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα