Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπερνούν κατά πολύ τις 100.000 οι ψηφοφόροι – Πότε θα βγει το αποτέλεσμα

Συνεχίζεται η τεράστια προσέλευση πολιτών στις κάλπες για την ανάδειξη του/της νέου/ας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις στις 5μμ της Κυριακής έσπασε το φράγμα των 100.000 ψηφοφόρων καθώς έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 102.000 ψηφίσαντες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η εκλογική διαδικασία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ καθώς το σενάριο παράτασης μια ώρας είναι εξαιρετικά πιθανό.

Από τις 8 το πρωί οπότε ξεκίνησε η ψηφοφορία

για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, και έως λίγο μετά τις 11 το πρωί, η στατιστική ανάλυση των δεδομένων από την ψηφοφορία κατέγραφε ότι ψηφίζουν πάνω από 200 άτομα το λεπτό!

Ψήφισε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας

Το μαζικό «παρών» των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται στις κάλπες δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην Πλάκα.

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάπες. Το δικό τους “παρών” μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στις κάλπες, το δικό τους μαζικό “παρών” λοιπόν δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ».

Με βάση τα παραπάνω τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ, σίγουρα μετά τις 22.30. Ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ αρκετοί κάνουν λόγο πως τα αποτελέσματα θα βγουν κοντά στα μεσάνυχτα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής είχαν ψηφίσει στα 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα περίπου 30.000 εκλογείς εκ των οποίων το 20% ήταν νέα μέλη, δηλαδή ψηφοφόροι που δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και γράφτηκαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούσαν για μεγάλη συμμετοχή που ξεπερνούσε τις προβλέψεις τους, καθώς “κρατούσαν μικρό καλάθι”, υπολογίζοντας πολύ χαμηλότερα τη συμμετοχή σε σχέση με εκείνη του 2022 όταν επιβεβαιώθηκε τότε με την ψήφο 152.000 ατόμων (εκ των οποίων 103.000 νέα μέλη) η προεδρία του Αλέξη Τσίπρα που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα