Εμφανίστηκε σε βίντεο στη Ρωσία ο Σνόουντεν

Το πρώτο βίντεο του Έντουαρτ Σνόουντεν από τότε που αυτοεξορίστηκε στη Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος WikiLeaks. Σε αυτό εμφανίζεται ο πρώην υπάλληλος της NSA αευθυνόμενος σε μια ομάδα τεσσάρων πρώην μελών των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στη διάρκεια μιας τελετής στη Μόσχα.

Ο πρώην τεχνικός της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) εμφανίζεται

σε καλή διάθεση και προειδοποιεί για τους κινδύνους που απειλούν τη δημοκρατία. «Αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις πολίτικες και τα προγράμματα των κυβερνήσεών μας, δεν μπορούμε να τα εγκρίνουμε», δήλωσε ο Σνόουντεν σε αυτό το μικρής διάρκειας βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο διαδίκτυο τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από τον WikiLeaks. Οι τέσσερις πρώην πράκτορες απένειμαν στον Σνόουντεν την Πέμπτη ένα βραβείο «για την ακεραιότητά του στον τομέα των πληροφοριών».

Εν τω μεταξύ ο πρώην αναλυτής της CIA Ρέι ΜακΓκόβερν υπογράμμισε ότι η ένωση στην οποία συμμετέχει είναι «περήφανη που τιμά την απόφαση του Σνόουντεν να ακολουθήσει τη συνείδησή του και να δώσει προτεραιότητα στο κοινό καλό, χωρίς να λάβει υπόψη του το μέλλον του».

«Ελπίζουμε και άλλοι, με την ίδια ηθική ακεραιότητα, να ακολουθήσουν το παράδειγμά του ρίχνοντας φως σε σκοτεινά σημεία και αποκαλύπτοντας τα εγκλήματα που απειλούν τα πολιτικά δικαιώματα των ελεύθερων πολιτών», επεσήμανε ο ΜακΓκόβερν.

Keywords
Τυχαία Θέματα