Έρευνα με εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό με τον γερανό της Αστυνομίας

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε η ανεξέλεγκτη πορεία του γερανού της αστυνομίας την Πέμπτη στην οδό Ακαδημίας μετά το πέρας της πορείας για τα Τέμπη.

Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο: Αστυνομικός συγχαίρει συνάδελφό του για πιθανή αφαίρεση ζωής διαδηλωτή (Video)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο: Αστυνομικός συγχαίρει συνάδελφό του για πιθανή αφαίρεση ζωής διαδηλωτή
(Video)

Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία στην προϊστάμενη της ποινικής δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που οδηγούσε όπως διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.

Συγκεκριμένα, βίντεο κατέγραψαν την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, τη στιγμή που ρυμουλκό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. (γερανός) «τρέχει» με υψηλή ταχύτητα κατ’ ευθείαν πάνω σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στη σημερινή μεγαλειώδη απεργιακή πορεία στην Αθήνα. Από την επίθεση φαίνεται να τραυματίζεται ένα άτομο, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν χειρότερες εξελίξεις, αφού οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν τελευταία στιγμή να προστατευθούν από την ορμή του οχήματος σπρώχνοντας έναν κάδο σκουπιδιών προς το μέρος του.

η ώρα της επιθετικής οδήγησης του αστυνομικού με γερανο της αστυνομίας μέσα από πλήθος κόσμου στην Ακαδημίας #antireport pic.twitter.com/88p8qmA6oU

— ANTIplhroforhsh (@ANTIplhroforhsh) March 16, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα