Η Βραζιλία είπε «αντίο» στον «Βασιλιά»

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε την Τρίτη ο Πελέ, μετά από μια μεγαλοπρεπή πομπή στο Σάντος της Βραζιλίας. Οι θαυμαστές του είχαν την ευκαιρία να τον αποχαιρετίσουν κατά το 24ωρο που τέθηκε η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος.

Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ πάνω από 230.000 άτομα πήγαν στο «Βίλα Μπελμίρο», για να αποχαιρετήσουν το ίνδαλμά τους. Μετά το τέλος του λαϊκού προσκυνήματος, το φέρετρό του τοποθετήθηκε στην κορυφή ενός πυροσβεστικού οχήματος, όπως είχε συμβεί και με το θάνατο ενός άλλου θρύλου της

Βραζιλίας, του Άιρτον Σένα.Το όχημα πέρασε από διαφόρους δρόμους της πόλης και η μετακίνησή του γινόταν σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, λόγω των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που το συνόδευαν πεζή. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, όταν έγινε μία στάση έξω από το σπίτι της μητέρας του Πελέ, της 100χρονης Σελέστε, η οποία είδε για μια τελευταία φορά το γιο της.

Κατόπιν, το όχημα πήγε στο νεκροταφείο του Πελέ, ένα κτίριο 14 ορόφων, στο οποίο ο Βραζιλιάνος θρύλος είχε αγοράσει χώρο το 2003 και το οποίο έχει θέα το γήπεδο της Σάντος. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε το 2003 ότι ήθελε να ξεκουραστεί σε αυτό το μέρος γιατί «δεν έμοιαζε με νεκροταφείο» και θα του έφερνε «πνευματική ειρήνη και ηρεμία», όπως ανέφερε ο βραζιλιάνικος Τύπος τις τελευταίες ημέρες.  Η σορός του Πελέ θα αναπαυθεί σε ένα μαυσωλείο ειδικά σχεδιασμένο για αυτόν, 200 τ.μ., που θυμίζει γήπεδο ποδοσφαίρου, με τον συνθετικό χλοοτάπητα και τις φωτογραφίες του «Βασιλιά», επιβεβαίωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο υπεύθυνος επικοινωνίας του νεκροταφείου.

Το τελευταίο αντίο από τον Λούλα 

Ο Λούλα ντα Σίλβα έφτασε σήμερα (14:00 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Σάντος προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον Πελέ. Ξεκίνησε η μεταφορά του φέρετρου στο νεκροταφείο.

Φτάνοντας κοντά στο στάδιο με ελικόπτερο, ο Λούλα, συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία Ροζάντελα ντα Σίλβα και τον υπουργό Μάρτσιο Φράνκα είπε αμέσως τα συλλυπητήριά του στη χήρα του Πελέ όταν έφτασε κάτω από τη μεγάλη τέντα όπου εκτίθεται το φέρετρο. Στάθηκε δίπλα στο φέρετρο του Πελέ, ντυμένο με μια βραζιλιάνικη σημαία, στο κέντρο του γηπέδου ποδοσφαίρου.

«Λίγοι Βραζιλιάνοι έκαναν γνωστό το όνομα της χώρας μας όσο εκείνος», είπε ο Λούλα την περασμένη εβδομάδα μετά τον θάνατο του Πελέ. Στη συνέχεια, ο αρχηγός του κράτους παρακολούθησε μια σύντομη θρησκευτική τελετή μπροστά στο φέρετρο του Πελέ πριν από την αναχώρηση της νεκρώσιμης πομπής στους δρόμους της Σάντος

Keywords
Τυχαία Θέματα