Κατακραυγή στο Twitter για τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα – Παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Την άμεση παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα προκάλεσε ο βασανιστικός θάνατος αλόγου στην Κέρκυρα, που μετέφερε τουρίστες, σε ώρες μεσημεριού και υπό αφόρητη ζέστη. Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικού δικτύου έχει ξεσπάσει κοινωνική κατακραυγή για τον ασυνείδητο ιδιοκτήτη του άτυχου αλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς το περιστατικό της θανατηφόρας έκθεσης του αλόγου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

κινητοποιήθηκε άμεσα και επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας.

Επιπλέον, ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία για τις άθλιες συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του άτυχου ζώου, που αναγκαζόταν να δουλεύει σκληρά μεταφέροντας τουρίστες, σε ώρες που κάτι τέτοιο απαγορεύεται και υπό εξοντωτικές συνθήκες.

Η απαγόρευση μεταφοράς τουριστών με άλογα, κατά την αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας, τουλάχιστον σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η δημοτική αρχή στις αρχές που ερευνούν την ντροπιαστική υπόθεση, ήταν από τις 13.30 το μεσημέρι ως τις 17.00 το απόγευμα.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου, σύμφωνα με πληροφορίες δεν τήρησε το απαγορευτικό ωράριο, και επιπλέον δεν είχε φροντίσει ιατρικά το άλογο να ελέγχεται για να μπορεί να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες εργασίας στις οποίες υποβάλλόταν.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν που έφθασαν στις εισαγγελικές αρχές, κάνουν λόγο ότι το δύστυχο ζώο, υφίστατο, όπως συμβαίνει κατά κόρον συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, πίεση να επιταχύνει, δεχόμενο χτυπήματα με βίτσα, ώστε να αυξάνεται το κέρδος του ιδιοκτήτη του.

Επίσης άλλες πληροφορίες που έχουν φθάσει στην Εισαγγελία κάνουν λόγο, ότι και το φορτίο (οι τουρίστες) τους οποίους μετέφερε πριν χάσει τις αισθήσεις του από την καταπόνηση, ήταν πολλοί και αυτό συνετέλεσε στο να χάσει τη ζωή του.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του αλόγου το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30 χιλιάδων ευρώ, ενώ η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και στις συνθήκες υπό τις οποίες έχει ο εν λόγω ιδιοκτήτης κι άλλα άλογα που χρησιμοποιεί γι αυτό το σκοπό.

Η ντροπιαστική εικόνα κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει σηκώσει ένα τσουνάμι κοινωνικής κατακραυγής.

Αντιδράσεις στο Twitter:

Αυτός είναι «ο καημένος βιοπαλαιστής 80 χρόνων»; pic.twitter.com/Nm7Kpv5rey

— Thomas Mavrofides (@blacktom1961) July 7, 2023

Δεν θα γίνουμε άνθρωποι ποτε!
Ποτε όμως!
Μόνο ντροπή! #Κερκυρα #αλογο pic.twitter.com/K9OeigzUor

— Sara Minou (@SaraMinou90) July 7, 2023

Σήμερα ένα άλογο που τραβούσε μια τουριστική άμαξα πέθανε στη μέση του δρόμου. Ας τελειώνουμε επιτέλους με τις ηλίθιες ρομαντζάδες και τα “ζώα – αξιοθέατα”. Δεν είναι δουλικά αντικείμενα προς ευχαρίστηση των τουριστών…Έλεος. #Κέρκυρα #Αλογο #Ζωα pic.twitter.com/RahARfAJUK

— Pantazopoulos john (@JPantazopoulos) July 6, 2023

“Οι άνθρωποι είμαστε τρομακτικοί.
Οι άνθρωποι έχουμε ως τελικό σκοπό την εξάλειψη οποιασδήποτε μορφής αθωότητας υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο.” #φμπ #Κερκυρα #Άλογο #Νίτσε pic.twitter.com/G2GzpVTNlD

— Τοκάτας Φούγκας (@platitudinous) July 7, 2023

Όχι ρε γαμώτο…ΟΧΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα